Mariska in 2006
Mariska in 2006

Ze herstelt goed, maar is nog niet de oude.

Eerder dit jaar werd Mariska Bauer (46), de vrouw van zanger Frans Bauer, getroffen door een herseninfarct. Ze vertelt hoe het inmiddels met haar gaat aan Jeroen van der Boom in het programma Hoge Bomen.

Zo mag ze sinds vorige week weer autorijden. "Ik heb geen restverschijnselen. Ben wel snel moe en kan slecht tegen prikkels," aldus Mariska.

Frans was bij haar toen het herseninfarct toesloeg en hoorde hoe ze anders ging praten. "Ik merkte dat ze naar dronkenmansgelal ging." Hij had meteen door dat het niet goed zat. Mariska daarentegen dacht in eerste instantie dat ze iets verkeerds gedronken had. Hij nam haar mee naar het ziekenhuis voor onderzoek "en dan schrik je je eigen helemaal het schompes."

Article continues after the ad

Hoofd vol met watten

Inmiddels gaat het een stukje beter. "Mijn armen en benen doen het gewoon weer," aldus Mariska. "Ik doe het rustig aan. Ik was een bezige bij maar nu een rustige vlinder."

Ze vertelt dat het soms lijkt alsof haar hoofd soms vol met watten zit: "Alles wat ik doe is heel vermoeiend, maar ik ben er nog. Iedere stap die ik nu zet stap is een stap vooruit."

Voortschrijdend inzicht

Frans is opgelucht dat het allemaal redelijk goed is afgelopen. "Je houdt er geen rekening mee dat zoiets bij jouw gezin kan voorkomen," zegt hij.

Hij sprak ook zijn bewondering voor Mariska als huismanager uit. Toen zij tijdelijk wegviel, moest hij veel taken overnemen. "Als je nu gewoon ziet wat een vrouw allemaal doet binnen een gezin… dat is gewoon bizar," aldus Frans.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in