Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Glitter en glamour op het Gouden Televizier-Ring Gala 2022

Bekend Nederland op haar mooist voor De Ring. Koninklijk Theater Carré was vanavond het decor voor het Gouden Televizier-Ring Gala 2022. Het werd voor de 57ste keer gehouden en slechts drie programma’s maakten kans op de belangrijkste televisieprijs van het jaar, die door het publiek wordt bepaal...

Glitter en glamour op het Gouden Televizier-Ring Gala 2022

Bekend Nederland op haar mooist voor De Ring.

Koninklijk Theater Carré was vanavond het decor voor het Gouden Televizier-Ring Gala 2022. Het werd voor de 57ste keer gehouden en slechts drie programma’s maakten kans op de belangrijkste televisieprijs van het jaar, die door het publiek wordt bepaald.

De grote winnaar was Even tot hier, het satirische actualiteitenprogramma kreeg 70 procent (!) van de stemmen. Niels van der Laan en Jeroen Woe konden hun geluk niet op. Het cabaretduo werkt al aan het achtste seizoen, maar greep bij de uitreiking van tv-prijzen steeds mis. "We willen heel graag Paul de Leeuw bedanken," zei Jeroen Woe tijdens de overhandiging van de ring. "Omdat die ons het theater uit heeft getrokken en ons de tv op heeft gesleurd."

Even Tot Hier (BNNVARA)

Misschien was het afgelopen seizoen van Even Tot Hier wel een van de beste en succesvolste van allemaal. Kijkers werden door Jeroen Woe en Niels van der Laan weer getrakteerd op vlijmscherpe en verhelderende analyses.

Daarnaast wist het duo met hun ludieke nummers over onder andere Sywert van Lienden, Mark Rutte en Schiphol elke week weer een miljoenenpubliek voor zich te winnen.

De ster van Soy Kroon rees de afgelopen jaren razendsnel en dat werd vanavond bekroond met een Televizier-Ster: hij is hét televisietalent van 2022. Soy speelde dit jaar in bijna alle Nederlandse romcoms, was  een geweldige Jezus in The Passion en won Make Up Your Mind als zeer overtuigende dragqueen.

Tim Hofman is de winnaar van de Televizier-Ster Presentator en won ook de eerste Televizier-Ster voor impact, vanwege alles wat zijn programma rond The Voice heeft losgemaakt. Mooie nieuwe categorie en een terechte winnaar.

Robert Rodenburg won de ster voor zijn online serie.

'Hallo ik heb kanker' van Anne-Mar Zwart is de trotse winnaar van de Televizier-Ster Jeugd. In het EO-programma laten tieners Kelsie, Olivier, Marleen en Rose via vlogs zien dat je niet bij de pakken neer hoeft te zitten als je kanker hebt.

Frank Lammers nam zijn prijs vanuit België in ontvangst. "Ik moet mijn gezin bedanken, ik ben er vaak niet, maar ondanks dat, misschien wel dankzij dat, vinden jullie je weg'', zei hij. Zijn vrouw, zoon en dochter zaten wel in de zaal, die zoon zoekt trouwens nog een vriendin, meldde hij. "Mijn vrouw mag je niet bellen, die is van mij alleen.'' En hij beseft: "Elise Schaap mag niet meedoen, daarom heb ik gewonnen!''

Wat vooraf ging