Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Emma Thompson (63): 'Ik was totaal blind voor de ontrouw van mijn ex'

Emma Thompson (63): 'Ik was totaal blind voor de ontrouw van mijn ex'

Ze voelde zich 'erg vernederd' door Kenneth Branagh's affaire met Helena Bonham Carter.

Emma Thompson's eerste huwelijk liep stuk op de affaires van haar toenmalige echtgenoot Kenneth Branagh. "Ik was volledig, vollédig blind voor het feit dat hij op de set relaties had met andere vrouwen," zegt ze in de New Yorker. "Wat ik daarvan heb geleerd is hoe makkelijk het is om je te laten verblinden door je eigen verlangen om jezelf voor de gek te houden."

"Ik leefde nog maar half," zegt ze over de periode waarna het bekend werd. "Ieder gevoel van geliefd of een waardig persoon zijn, was compleet weggevaagd."

Thompson en Branagh trouwden in 1989 en scheidden in 1995 nadat de actrice erachter was gekomen dat de acteur een relatie had met Helena Bonham Carter, die hij op de set van Mary Shelley’s Frankenstein had ontmoet. De relatie beklijfde niet, Helena kreeg later twee kinderen met regisseur Tim Burton, met wie ze het dertien jaar uithield.

Thompson ontmoette in datzelfde jaar acteur Greg Wise, met wie ze inmiddels bijna negentien jaar getrouwd is en twee kinderen heeft. "Ik heb meer van mijn tweede huwelijk geleerd, gewoon door getrouwd te zijn," aldus Emma. "Zoals mijn moeder al zei: 'De eerste twintig jaar zijn het zwaarst.'"

Helena heeft ze "allang vergeven, je kunt je niet vastklampen aan zoiets. Dat is zinloos, ik heb er de energie niet voor. Helena en ik hebben jaren geleden al vrede gesloten. Ze is een fantastische vrouw. We lijken een beetje op elkaar, we zijn allebei een tikje gek en fashion-challenged. Misschien dat Ken daarom van ons allebei hield." Branagh is ook hertrouwd, met art-director Lindsay Brunnock, met wie hij inmiddels bijna twintig jaar samen is.

Haar verdriet over bedrogen te zijn, goot ze succesvol in haar rol in Love Actually: "Ik had zo verdomd veel ervaring in huilen in de slaapkamer, de stukken van mijn gebroken hart bij elkaar rapen en in een la stoppen en daarna naar buiten moeten en opgewekt moeten zijn."

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in