Ben jij ook een Monica met schoonmaakwoede?

Voor de opruimerige mens is Monica Geller van Friends altijd een verademing geweest. Een seriepersonage dat schoonmaakt, opruimt en haar passie voor afstoffen niet onder stoelen of banken steekt. Wat blijkt nu? Vertolkster Courteney Cox is er zelf ook zo een.

Zij lanceert een eigen lijn met 'beautyproducten voor je huis', Homecourt.

De gedachte is simpel en helemaal Monica-approved: je huis heeft invloed op je stemming, dus je moet er wel een beetje liefde in steken als je je lekker wilt voelen. Zeker in tijden van veel thuis zijn.

Article continues after the ad

Het is allemaal heel Hollywood, haar eigen lijn met schoonmaakproducten, want Homecourt wil 'de rol van schoonmaakproducten in ons dagelijks leven een nieuwe vorm geven'. Concreet komt ze met een handzeep, een afwasmiddel en een allesreiniger. Maar dan wel eentje die er mooi genoeg uit ziet voor op het aanrecht. En die verkrijgbaar is in vier verschillende geuren, voor elk wat wils.

Daar is duidelijk vraag naar, want de eerste reeks producten was binnen een dag uitverkocht. Er volgen spoedig nog een handcrème, een geurkaars en een 'kamerdeodorant'. Allemaal in een geur die eerder als een chic parfum leest dan als een schoonmaakproduct.

Monica zou er dol op zijn, en zij en Courteney hebben veel gemene delers, zegt de actrice tegen Architectural Digest. "Ik wil altijd iedereens huis schoonmaken en opruimen, ook dat van mijn vrienden. Daardoor voel ik me gewoon beter. Ik ben dol op orde en reinheid."

Beeld: Homecourt/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in