Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Brad (58) en Gwyneth (49): omzien in liefde

De ex-geliefden in gesprek, 25 jaar later. In 1997 was de breuk tussen Brad Pitt en Gwyneth Paltrow brekend nieuws. Hij draaide al een tijdje mee in Hollywood, zij kwam net kijken. Hij had al wat levenservaring, zij idealiseerde het huwelijk van haar ouders en wilde het precies zo. Uiteindelijk w...

Brad (58) en Gwyneth (49): omzien in liefde

De ex-geliefden in gesprek, 25 jaar later.

In 1997 was de breuk tussen Brad Pitt en Gwyneth Paltrow brekend nieuws. Hij draaide al een tijdje mee in Hollywood, zij kwam net kijken. Hij had al wat levenservaring, zij idealiseerde het huwelijk van haar ouders en wilde het precies zo. Uiteindelijk was het geen goede match en gingen ze uit elkaar.

Brad en Gwyneth in 1995

Ondanks het feit dat vooral Gwyneths hart gebroken was, zag het stel kans om op een normale manier met elkaar om te blijven gaan. Voor Gwyneths lifestylesite Goop gingen ze in gesprek over hun gezamenlijke verleden en haar vader Bruce Paltrow, met wie ze heel hecht was.

Brad en Gwyneth in 1995

‘Oké, aangezien het bijna Vaderdag is, ga ik je iets vragen over Bruce,’ zei Gwyneth. ‘Ik zal nooit vergeten toen we verloofd waren en hij op een dag naar me toe kwam, zijn ogen vol tranen, en zei: “Weet je, ik heb me nooit echt gerealiseerd wat ze bedoelen als ze zeggen dat je een zoon krijgt. Zoals ik nu een zoon krijg.” Welke impact had hij op je? Waarom hield je van hem, ook al zijn we helaas niet getrouwd?”

Gwyneth met haar ouders en broer Jake, in 1991

Terugkijkend op zijn relatie met de vader van Gwyneth, zei Brad dat Bruce een diepe indruk op hem had gemaakt. Hij roemt zijn humor: "Die man was zó grappig! En jullie waren samen ook zo grappig, ik vond het geweldig om jullie samen te zien."

"Hij heeft de weg vrijgemaakt voor jullie om te zijn wie je bent. En ik denk dat dat zo belangrijk is voor het ouderschap. Het kind is vrij om erachter te komen wie ze zijn en waar ze van houden en wat niet. Jullie waren zo vrij in je gesprekken. Je kon gewoon zien hoeveel hij van jou hield. Het is geweldig om je nog steeds als goede en dierbare vriendin te hebben."

Paltrow trouwde in 2003 met Coldplay-zanger Chris Martin, met wie ze dochter Apple (18) en zoon Moses (16) kreeg. De twee gingen in 2014 op vriendschappelijke wijze uit elkaar.

Pitt trouwde op zijn beurt in 2014 met Angelina Jolie, nadat hij eerder gescheiden was van Jennifer Aniston. Met Jolie deelt hij zes kinderen. De twee zijn nog altijd verwikkeld in een ’vechtscheiding’.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in