Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anouk over haar druggebruik: 'Ik voelde me zo'n loser'

Drie keer met een overdosis in het ziekenhuis beland…. Boerderij van Dorst blijft een verfrissende kijkcijferhit waarin regelmatig opmerkelijke verhalen naar buiten komen. Gisteren waren Gordon en Anouk te gast. Vanavond npo3, 20.17 😅 pic.twitter.com/zPOb27eay8 — Anouk (@Anouk) June 5, 2022 En An...

Anouk over haar druggebruik: 'Ik voelde me zo'n loser'

Drie keer met een overdosis in het ziekenhuis beland….

Boerderij van Dorst blijft een verfrissende kijkcijferhit waarin regelmatig opmerkelijke verhalen naar buiten komen. Gisteren waren Gordon en Anouk te gast.

En Anouk was, zoals je dat van haar gewend bent, badass eerlijk was over haar drank- en drugsgebruik waardoor ze drie keer met een overdosis in het ziekenhuis belandde. 

"Niet in de laatste jaren, hoor," zegt Anouk. "Ik ben wel drie keer wakker geworden dat ik van de drugs een overdosis had. Laatste keer lag ik tussen allemaal tachtigjarigen op de hartafdeling. Dat was wel een dieptepunt. Dat ik zo’n bed bezet hield, vond ik heel triest."

'Dat was ook écht de laatste keer'

Ook met alcohol ging het eens mis. "Een keertje, maar dat had ik echt niet door, had ik zoveel gedronken dat ik ook wakker werd in het ziekenhuis. En dat ze dan je hele lijf doorspoelen. Toen voelde ik me ook zo’n loser joh. Helemaal met die kinderen, dat had heel anders kunnen aflopen. Als mensen daar van geweten hadden, ik had gewoon die kinderen kwijt kunnen raken. Dat was ook écht de laatste keer."

Het had plaats in de periode van haar tweede scheiding in 2008 en ze spaarde zichzelf bepaald niet. "Ik weet wel ik had net die scheiding achter de rug. Dus ik had ze niet allemaal op een rijtje. Daar heb ik een tijd over moeten doen om dat te verwerken. Dat heeft me wel een paar jaar gekost. Dat helpt niet mee in zo’n situatie. Maar goed op een gegeven moment heb je een bepaalde leeftijd bereikt en je hebt kinderen. Dan is het kom op man, grow the fuck up."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in