Glamour en couture, dát is lang geleden.

Oké, er was sprake van afstand houden, hoofdthermometers en al dan niet fashionable mondkapjes, maar toch: het 77ste Filmfestival van Venetië had de primeur het eerste grote rode loper moment sinds het uitbreken van de pandemie te zijn.

In Venetië besloot men als oudste filmfestival ter wereld een reputatie hoog te moeten houden. Het ging dus, met de nodige aanpassingen door, inclusief dappere celebs als Cate Blanchett die hier de ellebooggroet demonstreert. Publiek mocht er niet bij zijn: de rode loper was afgeschermd om samendrommen te voorkomen.

Article continues after the ad


 

Aan de programmering was de pandemie nog wel af te lezen. Normaal gesproken geldt Venetië als opwarmertje voor de Oscarnominaties, dit jaar was Hollywood amper vertegenwoordigd. Niet alleen omdat veel grote films zijn uitgesteld, maar ook omdat men het niet aandurft alweer nieuw materiaal uit te brengen. Hier Cate in Armani. 

Dus, wat viel er allemaal te beleven op het gebied van glamour? Cate Blanchett was juryvoorzitter en trakteerde op heerlijke casual looks…

… en couture van Esteban Cortazar.

Tilda Swinton ontving de oevreprijs voor haar werk en was er om de verfilming van Jean Cocteau's La Voix Humaine door Pedro Almodóvar te promoten. Ze droeg Chanel Haute Couture...

...met bijpassend mondkapje.

Qua sfeer in de zaal kan dat covid-19 vaccin niet snel genoeg worden afgehamerd.

Oom Giorgio had de rok van Roberta Armani wat te lang gelaten, wat op een struikelpartij uitliep (de rode loper routine is er duidelijk even niet). Leuk detail: het bijpassende mondkapje met zo goed als onzichtbare elastiekjes.

Maar eenmaal weer overeind was het best beeldig.

Ook Lotte Verbeek had haar best gedaan...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door L O T T E V E R B E E K (@lotteverbeek) op

...in Alberta Ferretti.

Deze mijnheer is volgens het fotobijschrift 'Principe Maurice' en verdient bonuspunten qua mondkapjesmoeite. Next up: het kleinere Brussels International Film Festival en Film Fest Gent. Hoop doet leven!

(c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in