Ze treedt op als Elsa tijdens de Academy Awards.

Ga er maar aan staan: een zaal vol celebs voor je neus en nog eens miljoenen kijkers voor de televisie. Het overkwam musicalster Willemijn Verkaik toen ze samen met negen andere Elsa's  'Into the Unknown' zong uit Frozen II. Het nummer was genomineerd in de categorie beste lied. Verkaik vertolkt in zowel de Nederlandse als Duitse versie van de film de liedjes.

"Toen ik hoorde dat we mochten optreden, dacht ik: wacht even, is dit wel echt?" zegt ze tegen RTL Nieuws. "Ik besef hoe fantastisch het is om daar een keer bij te mogen zijn en op het podium te mogen staan. Serieus, sta ik hier nou gewoon in een hotelkamer in Beverly Hills omdat ik straks ga repeteren voor de Oscars? Ik moet wel zesduizend keer tegen mezelf zeggen dat het echt is."

De andere Elsa's kwamen onder meer uit Japan, Rusland, Noorwegen en Thailand. Ook de Amerikaanse vertolker van Elsa, Idina Menzel, was van de partij. "Dat was ontzettend speciaal," zegt Willemijn. "We zijn allemaal anders en spreken een andere taal, maar hebben toch dezelfde ervaring. Daardoor hadden we meteen een connectie. Ik werd best emotioneel toen we samenkwamen en al die talen naast elkaar te horen waren en het klopte."

Article continues after the ad

De uitreiking van de prestigieuze filmprijzen Oscars was vannacht...

...en hier zie je Willemijn optreden.

Foto's (c) Brunopress, iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in