Amerika's eerste vrouwelijke minister van Financiën!

De Verenigde Staten hebben 77 ministers van Financiën gehad en het waren allemaal mannen, van Alexander Hamilton tot Steve Mnuchin. Janet Yellen (74)  tikt door dit glazen plafond heen, volgens meerdere bronnen, waaronder CNN en de Wall Street Journal, wordt ze minister van Financiën in het kabinet van Joe Biden. Het is nog niet officieel bevestigd, piepklein slagje om de arm, dus. 

Yellen is een bekende econome die les gaf in zowel Harvard als Berkeley. Onder Clinton was ze voorzitter van de White House Council of Economic Advisers en had eerder een hoge functie – ook als eerste vrouw ooit -  als voorzitter van de Federal Reserve Board.

Article continues after the ad

De vermoedelijke aanstaande minister – Financiën wordt gezien de belangrijkste post in een kabinet - is geboren in Brooklyn bij een lerares en een huisarts. Ze studeerde aan Brown University en haalde haar doctoraat aan Yale.

Haar man George A. Akerlof (hier rechts) is een economisch Nobel-laureaat, ze staan bekend als een Economic Powerhouse Pair. Zoals Akerlof in een essay schreef: "Niet alleen vervlochten onze persoonlijkheden zich perfect, we zijn het ook altijd volmaakt eens over macro-economie. Ons enige meningsverschil is dat zij een iets grotere voorstander van vrijhandel is dan ik.' Ah, romance…

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in