Nu uit: een pijnlijk eerlijk boek over haar leven.

Patty Brard. Zangeres, TV-persoonlijkheid, presentator. Pechvogel, overlever, doorzetter. Leuk mens, lief mens, grappig mens, soms een draak-van-een-mens. Drie keer gescheiden, vier keer getrouwd, want ze geeft het niet zomaar op.

Dat bewees ze ook toen ze opdraaide voor de schulden van haar ex Eric Peute en van heel ver moest terugkomen. Sinds haar 21ste maakt ze al deel uit van de Nederlandse entertainmentindustrie waarin ze haar eigen niche heeft gevonden als altijd hartelijke, soms ontroerende, soms lekker valse, maar vooral hilarische vrouw die altijd zichzelf is.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard) op

De theatertour die ze ter gelegenheid van het kroonjaar zou afwerken gaat niet door vanwege de coronacrisis. En ook de 'Dr Phil-achtige' talkshow met Gordon die ze voor SBS6 zou maken, is uitgesteld.

Wél komt er een boek (De negen levens van Patty Brard, ze liet het zien op de Huishoudbeurs toen we nog bij elkaar mochten komen) over haar uit. Hiervoor volgden Michel van Egmond (Gijp, Kieft) en Antoinnette Scheulderman haar een jaar. In het boek vertelt ze pijnlijk eerlijk over ruzies, missers, de moeizame relatie met haar dochter Priscilla  en haar wilde jaren.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Op 25 maart word ik 65! Dat is niet helemaal zonder slag of stoot gegaan, en mijn leven achter de schermen verloopt nog steeds niet vlekkeloos! Elk huis heeft zijn kruis! De afgelopen 15 maanden hebben award winning auteurs @antoinettescheulderman en @michelvanegmond mij gevolgd wat heeft geresulteerd in een prachtig voor iedereen herkenbaar portret! Een leven met vele ups en downs, maar waarin je leert positief te blijven als je gefocussed bent! Bestel hem vast @bol_com #linkinbio #negenlevens #patty #life #lifestyle #love #focus #tothemax #bewhoyouare #show #showbizz #television #family #parents #thankful @decor.amsterdam @bol_com @clausholtzaesthetics @conn_hairmakeupby @kelly_huijsman_styling @eyelashexpress @laurazeeuwen

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard) op

"Achteraf vermoed ik dat dat ook een van de redenen is waarom Priscilla afstand heeft genomen," zegt ze. "Als je moeder zo rock-’n-roll is… Eerst dat faillissement, daarna weer de goot in met die drugs." En ook: "Ik wil het niet bagatelliseren, want ik had er natuurlijk veel eerder mee op moeten houden. Al dat gezuip en gesnuif is zó zonde van je tijd."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard) op

Ook het gevecht met haar gewicht blijft niet onbesproken. "Vroeger had ik elk voordeel om mijn uiterlijk, later mocht ik eigenlijk niet klagen dat ik ermee werd afgerekend." Over de afzeggingen komt ze ook wel weer heen. Het gaat hier over Brard, tenslotte. Van harte, Patty!

Foto's (c) Brunopress, Hollandse Hoogte 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in