Talent te over, nu ook op hoge posities.

Het heeft eindeloos lang geduurd, maar eindelijk neemt het aantal vrouwen in de top van het beursgenoteerde bedrijven toe. Het percentage vrouwelijke commissarissen steeg naar gemiddeld 30 procent, de eis van het veelbesproken wettelijke vrouwenquotum. Ook het aantal vrouwelijke bestuurders in de dagelijkse leiding van de bedrijven gaat gestaag omhoog.

Article continues after the ad

Dat blijkt uit de jaarlijkse Dutch Female Board Index die vrijdag verschijnt. Het percentage vrouwelijke commissarissen bij de 94 Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen steeg het afgelopen jaar van 27 naar 30 procent. De doelstelling van het vrouwenquotum is, gemiddeld genomen, nu dus al gehaald, terwijl het wetsvoorstel nog bij de Raad van State ligt voor advies. Het aantal vrouwelijke bestuurders steeg voor het tweede jaar op rij, van 9 naar 12 procent – daar valt duidelijk nog veel winst te behalen.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in