Amsterdam Fashion Week: Fast Fashion is uit, kwaliteit is in.

Stylist, ondernemer en modekenner Danie Bles, sinds 2017 eigenaar van Amsterdam Fashion Week, moest haar plannen voor de huidige editie stevig bijstellen door de coronabeperkingen, maar heeft met veel creativiteit toch een mooi programma samengesteld.

Article continues after the ad

"Veel grote mode-evenementen in de wereld hebben de afgelopen periode alleen een digitaal programma aangeboden," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "Wij hebben bewust gekozen voor een mix van digitale uitingen en presentaties op verschillende locaties. Want het blijft het mooiste om mode van dichtbij te zien en te voelen."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Danie Bles (@bydanienl) op

Dat de stemming in de modewereld heel anders is dan een half jaar geleden stemt Bles niet zo zorgelijk. "Met z’n allen in het vliegtuig om de hele wereld inclusief de maan af te gaan voor extravagante shows is voorbij," zegt ze. "Hoogste tijd dat we terugkeren naar minder. Terug naar vakmanschap met een hoofdletter V. Ik denk dan altijd aan de bank van mijn oma. Die bank was er altijd, die was zo sterk dat ie mijn ogen niet kapot kon. Als ontwerpers teruggaan naar die hoogstaande kwaliteit en minder stuntprijzen vragen, dan ben ik ervan overtuigd dat er een verdienmodel mogelijk blijft."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in