'Prioriteiten stellen is soms heel eenvoudig.'

Actrice Hilary Swank (46) won twee Oscars, maar liet heel Hollywood drie jaar lang voor wat het was om voor haar vader Philip te zorgen, voor en na zijn longtransplantatie.

"Het zou een jaar duren," zegt ze in Health. "Want het kost een jaar om te zien of een donororgaan aanslaat. Een longtransplantatie is het moeilijkst van allemaal, omdat het zo'n onvoorstelbaar teer orgaan is."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hilary Swank (@hilaryswank) op

"Ik was dus van plan om een jaar vrij te nemen," zegt Swank, hier met haar vader. "Ik werd zijn 'health advocate'. Een jaar werd al snel twee jaar en toen drie. En gelukkig werden onze gebeden verhoord: we zijn vijf jaar verder en het gaat heel goed met hem. Ik heb het met liefde gedaan en ik ben dankbaar dat ik het heb kunnen doen."

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hilary Swank (@hilaryswank) op

Hilary is nog altijd niet aan het werk, maar zit de pandemie uit in Colorado met haar tweede echtgenoot Philip Schneider en hun honden. "Prioriteiten stellen is soms heel eenvoudig," zegt ze. "Ik hou van mijn werk, maar het is duizend keer belangrijker dat we hier gezond doorkomen."

Foto (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in