Als er iemand invloed heeft op president, is zij het wel.

Wie vertelt een man die niet goed tegen zijn verlies kan, dat hij beter kan accepteren dat hij de verkiezingen echt heeft verloren en dat alle rechtszaken ter wereld dat niet kunnen veranderen? Dat is de vraag waar medewerkers van president Trump zich de afgelopen dagen het hoofd over hebben gebroken en waar vandaag in Washington beslissingen over zullen worden genomen.  

Article continues after the ad

Trump heeft de afgelopen dagen al zo uitbundig getwitterd over fraude, samenzweringen, bedrog en zijn 'immense populariteit' – zonder hiervoor enig bewijs aan te dragen – dat chic verliezen een gepasseerd station is. Maar het zou voor de 'Trump legacy' niet verkeerd zijn om de boel netjes over te dragen, en daarbij POTUS de eer te gunnen voor wat hij wél voor elkaar heeft gekregen. Voor de pandemie draaide de economie bijvoorbeeld als een tierelier, was de werkeloosheid laag en verdienden 'gewone' arbeiders meer dan eerst.

De man die geprobeerd heeft Trump ervan te overtuigen een goede exitstrategie te kiezen is zijn schoonzoon Jared Kushner. Dat is de man van dochter Ivanka, die de afgelopen vier jaar als senior adviseur van zijn schoonvader werkte.

CNN meldt intussen dat Jared niet echt tot Trump door heeft kunnen dringen en dat men er degene bij heeft gehaald, die achter de schermen misschien wel het meeste invloed op hem heeft en dat is Donalds vrouw Melania.  

Het stel heeft een wat onorthodoxe relatie, maar wel eentje voor hen werkt, volgens Mary Jordan, die een biografie over de First Lady schreef. "Ik ken geen stel dat zoveel tijd apart van elkaar doorbrengt," zegt ze. "Melania komt amper in de West Wing, ze houdt niet van golf, ze heeft haar eigen kleine spa, ze vindt het prettig op zichzelf te zijn. Hij is een loner, zij is een loner. Ze zijn volmaakt gelukkig om niet bij elkaar te zijn."

"Toch is zij de eerste die hij belt na een speech of rally omdat hij haar vertrouwt – Donald vertrouwt bijna niemand – en zij het op tv heeft gezien. Dus hun relatie is ongebruikelijk, maar ze hebben wel een speciale band. Ze hebben een deal, al vanaf het begin. Hij houdt van zichzelf, hij houdt van zijn werk, hij heeft zijn eigen leven en brengt veel tijd zonder haar door. En zij vindt dat prima. Ze is een bijzondere vrouw, het is net een geest. Iedereen weet wie ze is, maar niemand kent haar echt. Misschien dat hij haar ook daarom vertrouwt. Zij is hier degene die voor een doorbraak kan zorgen." Tijd om toch eens naar de West Wing te lopen, dan.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in