Het is alweer tien jaar geleden dat de uitzonderlijke ontwerper overleed. NU.nl maakte een video over zijn meest opzienbarende creaties. Zoals zijn ode aan Mondriaan. Mooi overzicht!

 
Bron: NU.nl/Beeld: ANP
 
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De 11 verschillende interpretaties van de Lady Dior tas krijgen een heel nieuwe look in deze Dior Lady Art 3 collectie. We kunnen bijna niet kiezen, zo mooi en verfijnd, maar ook creatief en stoer zijn de verschillende tassen die toch allemaal die prachtige Dior-signatuur hebben.

Voor deze derde editie van Dior Lady Art en voor de eerste keer, naar de wens van Creative Director Maria Grazia Chiuri, zijn het nu alleen vrouwen die de tas opnieuw vormgeven: elf kunstenaressen uit de hele wereld aan wie Dior de vrije hand heeft gelaten.

 1. Olga de Amaral, Colombia
 2. Polly Apfelbaum, Verenigde Staten
 3. Burçak Bingöl, Verenigde Staten
 4. Lee Bul, Korea
 5. Isabelle Cornaro, Frankrijk
 6. Haruka Kojin, Japan
 7. Li Shurui, China
 8. Michalene Thomas, Verenigde Staten
 9. Janaina Tschäpe, Verenigde Staten
 10. Morgane Tschiember, Frankrijk
 11. Pae White, Verenigde Staten

En het resultaat mag er zijn! Dit zijn een paar van onze favorieten. De Dior Lady Art 3 is vanaf januari 2019 verkrijgbaar.

Dior Lady Art 3: Pae White

Dior Lady Art 3: Polly Apfelbaum

Dior Lady Art 3: Olga de Amaral

Dior lady Art 3: Mickalene Thomas

Dior Lady Art 3: Janaina Tschape

Dior Lady Art 3: Burçak Bingöl

Dior Lady Art 3: Isabelle Cornaro

Dior Lady Art 3: Li Shurui

Dior Lady Art 3: Lee Bul

Dior Lady Art 3: Haruka Kojini

Maar dat is nog niet alles. Op Dior.com lees je meer over deze bijzondere artistieke samenwerking en de kunstenaressen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Niet alleen koningin Máxima heeft foefjes om er slanker uit te zien (ze is natuurlijk al heel slank, maar toch), veel vrouwen weten hoe je net even die kilootjes te veel kunt verdoezelen.

Wij zetten er een aantal op een rij.

Legging

Een legging van imitatie leer laat je - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - echt slanker lijken. Goed idee om er eentje binnenkort aan te schaffen. Je kunt hem namelijk op verschillende manieren dragen. Met een grote trui erop of bijvoorbeeld een witte blouse. 

2. De rok

Draag een rok, nee geen korte of driekwart maar de rok die je slanker maakt is de taillerok (de high waist skirt) . Hij maakt je ook nog eens langer. Twee vliegen in één klap dus!

3. A-lijn

Een A-lijn jurk doet het ook altijd goed. Hoe dat komt? De onderkant van de jurk loopt wat uit, hierdoor verhult het de wellicht wat bredere heup of bovenbenen. Zo gaat de aandacht uit naar je bovenlichaam.

Bron: Vrouw/Instyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in