In Nederland worden veel vrouwen wild wanneer er een nieuwe designercollectie in de H&M-rekken hangt, in Amerika gebeurt datzelfde wanneer modeketen Target een samenwerking aangaat met een beroemde ontwerper. De eerstvolgende die haar luxe ontwerpen vertaalt naar een goedkopere lijn voor modeliefhebbers met een iets minder dikke portemonnee is Victoria Beckham.

Lees ook: Je raadt nooit van welk materiaal deze delicate plisséjurk gemaakt is

Article continues after the ad

Een fractie van the real deal

En als we zeggen ‘goedkoop’ bedoelen we ook ‘goedkoop’. Zo kost geen enkel kledingstuk uit de collectie - die uit maar liefst 150 items bestaat! - meer dan 65 euro. Vanaf zes euro kun je zelfs al een échte Beckham in je kast hangen. Een fractie van de bedragen die ontwerpen uit haar reguliere lijn moeten kosten: voor een jurkje moet je al snel zo’n 1.300 euro neertellen, een jas kost gemiddeld zo’n 2.000 euro. 

Mode voor íedere vrouw

Nóg een bijzonder aangename extra: de kleding is niet alleen in kleine maatjes verkrijgbaar. Victoria Beckham, die doorgaans net als ieder ander ontwerpen enkel size 0’s de catwalks opstuurt, ontwierp ditmaal ook voor vrouwen met vormen en een maatje meer. Zo zijn de ontwerpen tot maar XXL verkrijgbaar. 

'Trots'

"Ik wil ontwerpen voor elke vrouw, ongeacht hun budget of kledingmaat", aldus de ontwerpster, die sinds de lancering van haar eigen label in 2008 seizoen na seizoen kan rekenen op lovende kritieken uit de mode-industrie. "Ik wil ze kracht geven en maken dat ze zich de beste versie van zichzelf voelen. Ik ben erg enhousiast om plussize kleding aan te bieden, het is de eerste keer dat ik het doe en het is iets belangrijks waar ik trots op ben".

Oók in Nederland verkrijgbaar!

Target ging eerder al samenwerkingen aan met Phillip Lim, Rodarte, Alexander McQueen en Proenza Schouler. Helaas heeft de keten geen vestigingen in Nederland, maar mocht je toevallig een tripje USA op de planning hebben staan, de ontwerpen van Beckham liggen daar vanaf 9 april in de winkels. Wie niet zover wil reizen, kan zijn slag slaan op de website van Target én via de eigen website van Victoria Beckham. 

Bekijk hieronder enkele ontwerpen van Victoria Beckham for Target: