De chicste modetrends van vorige eeuw met een moderne twist

Van een overvloed aan fluweel tot witte blousjes: het Victoriaanse tijdperk voor de vrouw kent vele sierlijke details. Dit chique tijdperk zorgt ervoor dat wij willen teruggrijpen naar de jaren negentig, 1890’s dan!

Avondglans

Article continues after the ad

Deze op en top Victorian outfit van Bridget Malcolm omarmt de lange rok, fluweel en topt het af met een goede hoed.
VLNR: Sfeerbeeld van Bridget Malcolm, fluwelen jurk (mytheresa.com), Fluwelen enkellaarsjes en stevige hoed (Zara).

 

Dagelijkse klasse

De drukke print in combinatie met de geplooide mouwen en collar raakt elk vlak met de Victoriaanse stijl. De stijl wordt naar deze eeuw gebracht door de combinatie van unieke texturen en stoere items zoals de veterlaarsjes en denim.
VLNR: Ronde zonnebril (H&M), Vetements jurk (matchesfashion.com), Veterlaarsjes (sergiorossi.com), Metallic leren bucket bag (Lanvin), Sfeerbeeld van Susie Lau.

 

Glow & Glam

Ultiem Victoriaans anno 2016 bestaat uit rijke stoffen met genoeg glans. Houdt de kleuren simpel om de aandacht de trekken op de kwaliteit van de texturen en vormen.

VLNR: Mellow in Yellow (Céline), Smartphone cover (Dolce & Gabbana), Jas (Saint Laurent), metallic floral pencil rok (Prada), Top (Kenzo)

 

Als een dame

Of als je dan echt durft... Brocade baby (Miu Miu)

Cameo

De Victorianen wisten hoe zij met accessoires moesten omgaan. Het is altijd een goed idee om een brocant juweel te dragen, zoals deze ringen van Jacquie Aiche.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren