'Dank je wel dat je LINJA hebt gecreëerd! Dit zijn echt fantastische pumps! Ik draag ze heel veel, want hierop kan ik wel lang en fijn op lopen en ik vind ze prachtig! Ik kan niet wachten totdat mijn derde paar klaar is!' Dit is het mailtje dat Eva Jinek stuurde aan Bianca Blom, de vrouw achter het schoenenmerk Linja. 

Wat maakt Eva zo lyrisch, oftewel: wat maakt de tijdloze pumps van Linja zo anders dan andere pumps? Bianca Blom legt uit: 'Naast het feit dat het nieuwe ontwerp zo comfortabel is dat je er een halve marathon op kunt lopen, zijn ze verkrijgbaar zijn in twee hakhoogtes (8 cm en 10 cm) en vanaf maat 34 t/m 43 (inclusief alle halve maten). En je kunt zelf de kleur uitkiezen en een uniek paar Linja's samen te stellen. Ik noem het soms ook wel 'slippers' die je het hele jaar door naar kantoor kunt dragen.'

Article continues after the ad

Geheim

Linja is inmiddels een goed bewaard geheim van meer BN'ers, want niet alleen Eva heeft ze ontdekt, maar ook Dionne Stax, Merel Westrik, NDaphne Bunskoek, Sandra Schuurhof, Renate Gerschtanowitz, Sacha de Boer. En ook Cécile Narinx en Claudia Straatmans zijn op een paar gespot. Bianca Blom, die de Linja bedacht en ontwikkelde, heeft op haar hakken inmiddels al de eerste stappen in New York gezet en ook daar is belangstelling voor de 'amazing shoes from Amsterdam'. 

Ruim 125 opties

Linja opende onlangs een eigen winkel genaamd House of Artisans in Amsterdam en kun je kiezen uit 125 kleuren en/of prints. Combineer je favoriete kleur of print met een zwarte of beige buitenzool en laat je eigen Linja's op bestelling maken. Zo heb je niet alleen een exclusief paar pumps, het is ook nog eens duurzaam vanwege het feit dat er geen overproductie is en dus ook nooit uitverkoop.

Little Black Shoes

De zwarte collectie bestaande uit 4 verschillende leersoorten en is altijd aanwezig en op voorraad. Deze Little Black Shoes worden de volgende (werk)dag geleverd. Alle kleuren worden op bestelling gemaakt en zijn 6 tot 8 weken later klaar. 

LINJA's worden alleen direct verkocht via de eigen website of in de winkel House of Artisans. Daardoor kosten deze handgemaakte Italiaanse pumps maar € 289.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in