Calvin Klein, Giorgio Armani, Ralph Lauren en uiteraard Stella McCartney hebben allemaal iets gemeen met elkaar: deze designers maken geen gebruik van bont in hun kleding. Binnenkort komt daar een andere grote modenaam bij: ook Gucci zegt vaarwel tegen het bontje. 

Dat heeft president Marco Bizzarri gisteravond aangekondigd tijdens een lezing in Londen. In de lente van 2018 presenteert Gucci haar eerste gegarandeerd bontvrije collectie. "Sociaal verantwoord handelen is één van de kernwaarden van Gucci en we zullen ons blijven inzetten voor het milieu en de dieren", zei Bizzarri.

Bye bye bont!
En dat is een enorme stap voor het Italiaanse modehuis, dat in 1921 werd opgericht. Gucci stond er namelijk om bekend om graag, en vooral ook vaak, bont gebruiken in hun collecties. Niet alleen grote designermerken doen aan deze trend mee. Ook luxe e-tailers Net-a-Porter en hun 'dochter' YOOX zwoeren het gebruik van bont af.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan