Prachtig zijn ze, de ontwerpen uit de herfst-winter 2019-2020 collectie van Dries Van Noten. De Vlaamse ontwerper voorzag zijn creaties van een bloemenprint waarbij hij gebruik maakte van bloemen uit zijn eigen achtertuin.

In een video gepubliceerd door Van Noten is te zien hoe de Vlaamse ontwerper en zijn team afgelopen oktober bloemen en takken fotografeerden voor een blauwe achtergrond in de maar liefst ruim 22 hectare grote tuin.

Article continues after the ad

T Magazine, het stijlmagazine van The New York Times, noemt de tuin van Dries 'een lappendeken van rozenstruiken, fruitbomen en wuivende wilde grassen'. De tuin bevindt zich rond het neo-klassieke huis van Dries uit 1840 in de buurt van Antwerpen.

'Geen zoete bloemen'

"Ik wilde geen zoete bloemen," zo zegt de ontwerper. "Ik dacht, wat is de meest spontane, meest directe manier om een bloemenprint te maken?" De designer, die bekend staat om zijn schilderkunstige botanische prenten, vond het antwoord, zoals zo vaak, in zijn eigen tuin.

Bloemen aan het eind van het seizoen werden het uitgangspunt van zijn najaar winter-collectie. We zien de bloemenprint in onder andere een zijden trenchcoat en gelaagde jassen terugkomen. 

Bekijk hieronder de video.

Bron: T Magazine
Beelden: Dries Van Noten

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in