Modemerk Givenchy heeft bekendgemaakt een nieuw head of design te hebben gevonden. En dat is zeker niet de minste. Niemand minder dan Clare Waight Keller (46), de vrouw die sinds 2011 verantwoordelijk was voor de designs van het immens populaire Chloé, volgt - als eerste vrouw ooit bij Givenchy - Ricardo Tisci op. Tisci kondigde afgelopen januari na twaalf jaar zijn vertrek aan bij het Franse modehuis.

Lees ook: Een Chanel-jasje zo binnen handbereik met korting

Van goede huize

Keller begon in 2011 als creative director bij Chloé en presenteerde afgelopen maand haar laatste collectie voor het merk, die komende herfst/winter in de winkels zal verschijnen. Daarvoor werkte ze onder Tom Ford bij het Italiaanse Gucci

Article continues after the ad

Nieuwe koers

Givenchy maakte het grote nieuws via Instagram bekend. Haar komst is een verrassende en kan een grote verandering betekenen voor het luxe merk. Tisci bracht sexy, strakke en uitdagende mode met een Italiaanse feel. Van Clare zijn we praktische, stijlvolle en soms dromerige mode gewend - een totaal andere stijl.

Even geduld

We zullen nog even geduld moeten hebben op de eerste ontwerpen van de hand van Keller. Zij zal nu gaan werken aan de spring/summer collectie voor 2018, die aankomend najaar gepresenteerd zal worden. Wij zijn razend benieuwd!

Tisci voor Givenchy (2017):

Keller voor Chloé (2017):