Kan een handtas een kunstwerk zijn? Louis Vuitton vindt van wel.

En daar zijn we het roerend mee eens, helemaal sinds we deze nieuwe Vuitton-collectie hebben gezien.

Lees ook: Een Louis Vuitton-handtas is het goedkoopst in Londen

Wat een plaatje
Dit najaar slaat het modehuis de handen opnieuw ineen met de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons voor een collectie tassen met iconische schilderijen van François Boucher, Paul Gauguin, Édouard Manet, Claude Monet, J. M. W. Turner en Nicolas Poussin.

Van Van Gogh tot Da Vinci
Deels geïnspireerd door Koons 'Gazing Ball'-serie, gaat de nieuwe samenwerking verder daar waar ze na de eerste Masters-collectie waren gebleven. Deze eerste Masters-tassen stonden in het teken van werken van Leonardo da Vinci, Titian, Peter Paul Rubens, Jean-Honoré Fragonard en Vincent van Gogh (zie onder).


'Deel van mijn DNA'
"Ze maken inmiddels deel uit van mijn DNA", zegt Koons over de gekozen schilderijen. "Als iemand met deze tas op straat loopt, of er mee in het café zit, straalt zij de liefde voor het humanisme uit."

Onderdeel van Koons Gazing Ball-expositie.
Onderdeel van Koons Gazing Ball-expositie.

Konijn met klasse
Net als bij zijn eerste Masters-collectie, heeft Koons weer het Vuitton-logo in zijn initialen verwerkt. En ook nu is er de hanger in de vorm van een konijn; een verwijzing naar het dier dat altijd een rol speelt in Koons werken. 

Een Van Gogh-tas uit de eerste Masters-collectie.
Een Van Gogh-tas uit de eerste Masters-collectie.

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel

Het thema dit jaar: 'Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination', inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Dit zijn onze highlights.

De jaarlijkse fundraiser van het Metropolitan Museum of Art waar Anna Wintour de gastenlijst van ongeveer 600 'lucky few' samenstelt, staat garant voor de mooiste creaties.

Maar de trappen van het museum zijn dan ook een catwalk om van te smullen. Het expositie die dit jaar extra onder de aandacht wordt gebracht: Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination. dat inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Koren op de molen van Versace, Dolce & Gabbana en Jean Paul Gaulthier.

Gastvrouwen dit jaar waren Donatella Versace, die koos voor een prachtig donkerblauw/gouden combinatie:

Amal Clooney oogste met deze creatie van Richard Quinn zowel lof als onbegrip. Vooral de lange broek onder de jurk kon rekenen op heel wat opgetrokken wenkbrauwen.

En Rihanna ging voor een pauselijke look. Maison Margiela by John Galliano tekende voor het design.

Laat het maar Madonna in Jean Paul Gaulthier over om een statement te maken.

Kim Kardashian West droeg een crucifix op haar heup in deze nauwsluitende Versace

En Sarah Jessica Parker pakte uit met deze creatie van Dolce & Gabbana

Voor de oplettende kijker: De diadeem is een heuse kerststal:

Model/actrice Cara Delevigne ging iets ingetogeners van Dior. Nou ja, ingetogen...

Terwijl Rosie Huntington Whiteley juist voor een goddelijk aureooltje koos van Ralph Lauren. Een van de toppers wat ons betreft!

Katy Perry kwam als engel

Jennifer Lopez droeg het katholieke kruis op de borst van deze Balmain.

Maar de absolute showstopper dit jaar, is Blake Lively. Wat een práchtige jurk. Versace, bedankt!

Voor een stoeltje betaal je maar liefst 40.000 dollar. Alles voor het goede doel natuurlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. AFP PHOTO/Hector RETAMAL/Angela WEISS. EPA/JUSTIN LANE