Hij is niet meer weg te denken uit de Nederlandse couture-wereld: designer (én begenadigd beeldend kunstenaar) Mart Visser. Op 1 december 2017 is het precies 25 jaar geleden dat Mart zijn eerste Haute Couture show gaf.

En om deze modieuze mijlpaal te vieren, keert hij terug naar zijn Brabantse roots.

Lees ook: Fotoserie: Mart Visser viert 25 jaar in het vak met lancering Couture Essentials 

Genieten van de mooiste Haute Couture-stukken
Om precies te zijn: naar zijn geboorteplaats Sleeuwijk. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 december zal er een grote modeshow te zien zijn in Fort Altena met de mooiste Haute Couture-stukken van de afgelopen 25 jaar (maar liefst 50 collecties).

Expositie Artwork
Het event vindt plaats in Fort Altena (www.fortaltena.nl). Een heel mooie, rauwe historische locatie. In één van de munitiekelders zal er in het weekend van 1, 2 en 3 december Artwork van Mart Visser geëxposeerd worden. 

Deze expositie is vrij toegankelijk op zaterdag 2 en zondag 3 december tussen 11:00 - 17:00 uur en voor de bezoekers van de Haute Couture show is die in de avond ook geopend.

Concept Store
In de loods, waar ook de show plaatsheeft, zal er speciaal voor dit weekend een Concept Store geopend worden. Hier zal de nieuwste collectie van Martvisser.nl te bewonderen zijn. De Concept Store is op zaterdag 2 december & zondag 3 december geopend van 11:00 tot 17:00 uur. 

Wil je erbij zijn? Dat kan! Lees hieronder alle ins & outs. 

PROGRAMMA VRIJDAG 1 DECEMBER

• Om 19.45 uur zijn Fort Altena, de Mobilisatieloods en de Mart Visser concept store geopend. 

• 20.30 uur start de exclusieve modeshow van Mart Visser 25 jaar haute couture, met een persoonlijke toelichting van Mart Visser.

• Vanaf 21:15 uur bezichtiging van de tentoonstelling in de kelders van het fort en ontvangst in de concept store met styling-advies van de medewerkers van Mart Visser. 

• Ca. 22:00 uur: einde officieel programma.

Prijs per persoon € 50,- (inclusief drankjes, hapjes, modeshow en toegang tot de expositie).


PROGRAMMA ZATERDAG 2 DECEMBER

• Om 19.00 uur zijn Fort Altena, de Mobilisatieloods en de Mart Visser concept store geopend. 

• 20.00 uur start de exclusieve modeshow van Mart Visser 25 jaar haute couture, met een persoonlijke toelichting van Mart Visser.

• Vanaf 20:45 uur bezichtiging van de tentoonstelling in de kelders van het fort en ontvangst in de concept store met styling advies van de medewerkers van Mart Visser. 

• Ca. 22:00 uur: einde officieel programma.

Prijs per persoon € 50,- (inclusief drankjes, hapjes, modeshow en toegang tot expositie).

Voor meer informatie en het bestellen van tickets: www.martvisser.nl/sleeuwijk.html

Bekijk hieronder de video van Mart. Het belooft een onvergetelijke happening te worden.
 

Mart Visser Back to my roots from Mart Visser on Vimeo.

Bron beeld: Leo Vogelzang, Hollandse Hoogte

Tijdens de laatste Milan Fashion Week presenteerden Elizabeth Diller, Kazuyo Sejima, and Cini Boeri hun visie op de iconische nylon tas van het modehuis.

Toen Prada in de jaren ’80 een soort ‘parachutestof' lanceerde als vervanger van het traditionele leer, ging er een shock over de catwalk. Maar het zette de naam Prada wel op de kaart.

De tas die Miuccia Prada toen lanceerde, een soort nylon rugzak, werd een Prada-signature. Een iconische mode-klassieker. Vandaar dat deze tas werd geselecteerd om eens goed onder genomen te worden door drie architecten.

Voor de voorjaars/zomercollectie van 2019 tijdens de Milan Fashion Week, werden de tassen op de catwalk getoond. Handtassen zijn niet meer alleen maar eye-candy, maar hebben ook een functie. En daar een goede en stijlvolle oplossing bedenken, laat dat maar aan een architect over.

Elizabeth Diller maakte een tas én een outfit van de nylonstof. Waarom deze twee niet vaker worden gecombineerd, is haar een raadsel. Kun je je tas dragen? Als kledingstuk? Dat is de vraag waar zij antwoord op geeft.

The yoke van Elizabeth Diller:

Kazuyo Sejima richtte zich meer op reisbagage en ontwierp de Daln en Yooo, bedoeld als nekkussen en handbagage die je meeneemt in het vliegtuig. Classy en speels, met zo'n neckpillow willen wij best gezien worden in het vliegtuig.

Cini Boeri komt uit de industriële hoek. Zij wil het leven van de mens makkelijker en praktischer maken. Haar design sluit hier perfect op aan.

Bron: Architectural Digest. Beeld: Prada.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.