Hij is niet meer weg te denken uit de Nederlandse couture-wereld: designer (én begenadigd beeldend kunstenaar) Mart Visser. Op 1 december 2017 is het precies 25 jaar geleden dat Mart zijn eerste Haute Couture show gaf.

En om deze modieuze mijlpaal te vieren, keert hij terug naar zijn Brabantse roots.

Lees ook: Fotoserie: Mart Visser viert 25 jaar in het vak met lancering Couture Essentials 

Genieten van de mooiste Haute Couture-stukken
Om precies te zijn: naar zijn geboorteplaats Sleeuwijk. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 december zal er een grote modeshow te zien zijn in Fort Altena met de mooiste Haute Couture-stukken van de afgelopen 25 jaar (maar liefst 50 collecties).

Expositie Artwork
Het event vindt plaats in Fort Altena (www.fortaltena.nl). Een heel mooie, rauwe historische locatie. In één van de munitiekelders zal er in het weekend van 1, 2 en 3 december Artwork van Mart Visser geëxposeerd worden. 

Deze expositie is vrij toegankelijk op zaterdag 2 en zondag 3 december tussen 11:00 - 17:00 uur en voor de bezoekers van de Haute Couture show is die in de avond ook geopend.

Concept Store
In de loods, waar ook de show plaatsheeft, zal er speciaal voor dit weekend een Concept Store geopend worden. Hier zal de nieuwste collectie van Martvisser.nl te bewonderen zijn. De Concept Store is op zaterdag 2 december & zondag 3 december geopend van 11:00 tot 17:00 uur. 

Wil je erbij zijn? Dat kan! Lees hieronder alle ins & outs. 

PROGRAMMA VRIJDAG 1 DECEMBER

• Om 19.45 uur zijn Fort Altena, de Mobilisatieloods en de Mart Visser concept store geopend. 

• 20.30 uur start de exclusieve modeshow van Mart Visser 25 jaar haute couture, met een persoonlijke toelichting van Mart Visser.

• Vanaf 21:15 uur bezichtiging van de tentoonstelling in de kelders van het fort en ontvangst in de concept store met styling-advies van de medewerkers van Mart Visser. 

• Ca. 22:00 uur: einde officieel programma.

Prijs per persoon € 50,- (inclusief drankjes, hapjes, modeshow en toegang tot de expositie).


PROGRAMMA ZATERDAG 2 DECEMBER

• Om 19.00 uur zijn Fort Altena, de Mobilisatieloods en de Mart Visser concept store geopend. 

• 20.00 uur start de exclusieve modeshow van Mart Visser 25 jaar haute couture, met een persoonlijke toelichting van Mart Visser.

• Vanaf 20:45 uur bezichtiging van de tentoonstelling in de kelders van het fort en ontvangst in de concept store met styling advies van de medewerkers van Mart Visser. 

• Ca. 22:00 uur: einde officieel programma.

Prijs per persoon € 50,- (inclusief drankjes, hapjes, modeshow en toegang tot expositie).

Voor meer informatie en het bestellen van tickets: www.martvisser.nl/sleeuwijk.html

Bekijk hieronder de video van Mart. Het belooft een onvergetelijke happening te worden.
 

Mart Visser Back to my roots from Mart Visser on Vimeo.

Bron beeld: Leo Vogelzang, Hollandse Hoogte

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel

Het thema dit jaar: 'Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination', inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Dit zijn onze highlights.

De jaarlijkse fundraiser van het Metropolitan Museum of Art waar Anna Wintour de gastenlijst van ongeveer 600 'lucky few' samenstelt, staat garant voor de mooiste creaties.

Maar de trappen van het museum zijn dan ook een catwalk om van te smullen. Het expositie die dit jaar extra onder de aandacht wordt gebracht: Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination. dat inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Koren op de molen van Versace, Dolce & Gabbana en Jean Paul Gaulthier.

Gastvrouwen dit jaar waren Donatella Versace, die koos voor een prachtig donkerblauw/gouden combinatie:

Amal Clooney oogste met deze creatie van Richard Quinn zowel lof als onbegrip. Vooral de lange broek onder de jurk kon rekenen op heel wat opgetrokken wenkbrauwen.

En Rihanna ging voor een pauselijke look. Maison Margiela by John Galliano tekende voor het design.

Laat het maar Madonna in Jean Paul Gaulthier over om een statement te maken.

Kim Kardashian West droeg een crucifix op haar heup in deze nauwsluitende Versace

En Sarah Jessica Parker pakte uit met deze creatie van Dolce & Gabbana

Voor de oplettende kijker: De diadeem is een heuse kerststal:

Model/actrice Cara Delevigne ging iets ingetogeners van Dior. Nou ja, ingetogen...

Terwijl Rosie Huntington Whiteley juist voor een goddelijk aureooltje koos van Ralph Lauren. Een van de toppers wat ons betreft!

Katy Perry kwam als engel

Jennifer Lopez droeg het katholieke kruis op de borst van deze Balmain.

Maar de absolute showstopper dit jaar, is Blake Lively. Wat een práchtige jurk. Versace, bedankt!

Voor een stoeltje betaal je maar liefst 40.000 dollar. Alles voor het goede doel natuurlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. AFP PHOTO/Hector RETAMAL/Angela WEISS. EPA/JUSTIN LANE