Het zullen (ook) haar Nederlandse genen wel zijn, want wat is ze prachtig: Gigi Hadid, de 21-jarige dochter van een Nederlandse moeder, voormalig model Yolanda van den Herik en de al even knappe Palestijnse Mohammed Hadid. Geen wonder dat twee van hun dochters hun kaviaar verdienen als topmodel.

Want zus Bella (20) poseert ook al jaren een dikbelegde boterham bij elkaar.

Gesluierde schone
Maar het laatste wapenfeit van Gigi gaat momenteel écht de wereld over: iedereen spreekt van haar beeldschone cover voor de allereerste Vogue Arabia, waarvoor ze gesluierd poseerde. "Het mooie van het feit dat er internationale Vogue's zijn, is dat we als fashion community verschillende culturen kunnen eren en delen met de wereld", schrijft Gigi.

Lees ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel

Wijze woorden
"Het betekent heel veel voor me dat ik, als half-Palestijnse, de eerste mag zijn die op de cover van Vogue Arabia staat", aldus Gigi. "En ik hoop dat dit magazine het verlangen van de mode-industrie toont om nog altijd álle mensen en gebruiken te accepteren, te vieren en erbij te betrekken, en dat iedereen het gevoel heeft dat ze zich in de fashion-beelden en momenten kunnen herkennen... En daarvan leren en erdoor groeien."

Nederlands onderonsje
Gigi zal wel weer even Nederlands hebben kunnen praten tijdens de shoot, aangezien de fotoserie werd vereeuwigd door het beroemde Amsterdamse fotografen-duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin - hun prachtige werk is in de meest vooraanstaande fashion magazines en grote advertentiecampagnes te zien. 

Bron beeld: Hollandse Hoogte

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan