Tot op de dag van vandaag is prinses Diana een wereldwijd stijlicoon. Haar invloed op de modewereld heeft ook indruk gemaakt op de Britse modeketen Asos. Zo brengt Asos een ode aan Lady Diana met hun nieuwste mini-collectie.

De mini-collectie is ontworpen in samenwerking met de oprichtster van Wah Nails, Sharmadean Reid. 'Ik was de assistente van Nicola Formichetti (nu hoofdontwerper van Diesel) en heb als stylist en consultant gewerkt,’ vertelt Reid. De inspiratie voor deze collectie putte Sharmadean uit een boek dat zij tijdens haar studie las, waarin foto's van de kledingstijl van prinses Diana te zien waren. 'Asos wilde al jaren een samenwerking met mij aangaan, maar ik wilde het alleen doen als ik een goed idee had. Nu is het de perfecte timing daarvoor.' Ook de design director van Asos, Vanessa Spence, is te spreken over de samenwerking: 'Met de meeste samenwerkingen proberen wij onze klanten iets anders te bieden dan wat wij normaal gesproken verkopen en met deze Wah x Asos collectie doen we precies dat.' De collectie bestaat onder meer uit een jurk in de favoriete kleur van prinses Di (knalroze) en een moderne variant van de iconische off-the-shoulder revenge dress.

Ondanks de royale look is het onnodig om veel geld uit te geven. Bekijk de items uit de Wah x Asos mini-collectie hieronder, die via Asos verkrijgbaar zijn.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan