Aan designer-tassen hangt doorgaans een fiks prijskaartje, maar de prijs van dít exemplaar (dat niet eens uniek is) is letterlijk huizenhoog. Maar waarom?

Deze Birkin-bag is zojuist verkocht voor 338.000 euro. Wat maakt deze tas net zo duur als een huis? 

Birkin is een bestseller
Deze Hermès Birkin-bag verbrak het wereldrecord van 'het hoogste bedrag ooit betaald voor een handtas'. Voor 380.000 dollar, omgerekend 338.000 euro, wisselde de bestseller van eigenaar tijdens een veiling in Hong Kong. Hiervoor stond het record ook al op naam van een Birkin-tas, daarvoor betaalde de winnende bieder 300.000 dollar (zo'n 267.000 euro) in 2016.

Het kan niet op
Christie's organiseerde de veiling en geeft de identiteit van de koper niet prijs, maar maakte wel een aantal details van de designertas bekend. Deze 'Himalaya purse' is gemaakt van matte krokodillenhuid, met handvatten die bedekt zijn met 205 diamanten. De gespen zijn vervaardigd uit 18-karaat goud.

Lees ook: Prinses Amalia gespot met peperdure handtas uit mama's kast

Uiterst zeldzaam
Himalaya Birkins krijgen hun naam vanwege de kleur van de tas, die overloopt van smokey grijs naar parelwit; daarom wordt de vergelijking met het beroemde Aziatische gebergte gemaakt. Hermès verklaart dat de tassen uiterst zeldzaam zijn, er worden maximaal twee exemplaren per jaar gemaakt.

Iedereen wilde 'm
Toch kwam het recordbedrag, dat 31 mei werd neergeteld, als een verrassing voor Christie's. De waarde van de tas was vooraf ingeschat op 193.000 tot 258.000 dollar. Woordvoerster Gigi Ho vertelt dat de biedingen - in de zaal, maar ook per telefoon en online - al binnen 10 à 15 minuten hoger waren dan het verwachte maximum. 

Jane Birkin

Voer voor Sex and the City
De beroemde Birkin-bag werd geïntroduceerd door Hermès in 1984 en de tas is vernoemd naar de Engelse zangeres/actrice/model Jane Birkin (die overigens al sinds de jaren 60 in Frankrijk woont). De tassen zijn zo zeldzaam dat er een wachtlijst voor bestaat - het was in 2001 zelfs hét onderwerp van een aflevering van Sex and the City.

Toch even ter vergelijking: hele woonboerderijen koop je voor dit bedrag (voor minder zelfs).
En klik gerust door voor wat extra foto's. 

Nog eentje dan (klik hier voor de foto's op Funda).

Alle inspiratie en prikkels die dagelijks tot ons komen, zorgen voor een diversiteit aan invloeden. Dat is wat Mart Visser met zijn nieuwste show wilde benadrukken en dat is gelukt.

De couturier koos voor de gelegenheid dan ook voor veel verschillende modellen; jong, oud, blond, donker. Elke vrouw weet zich door Mart op haar best gekleed. Er zijn geen trends meer, het gaat over die persoonlijke stijl van het individu: los van leeftijd, maat of origine. "Diversity; dat alles wat ik nu mooi vind."

Nouveau's mode-expert Anita Willemars was aanwezig en genoot met volle teugen. 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Het luxe modemerk brengt voor de lancering van hun 9e damesgeur Attrepe-Rêves twee toppers uit Hollywood samen. Regisseur Sam Mendes kennen we van James Bond: Spectre en American Beauty.

Hij slaat de handen ineen met Actrice Emma Stone die we in de serene campagne-film, de eerste voor Louis Vuitton, verschillende landschappen zien doorkruisen.

Wij vinden het een plaatje, kijk maar mee: 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in