Het is bijna niet te doen: afvallen in feestmaand december. Maar wil je toch slanker lijken? (Ja, dat willen we!) Draag dan deze slimme mode items, en voilà, weg zijn die overtollige kilootjes.

1. Shop de 'illusion dress'
Een nauwsluitende jurk wordt vaak vermeden, maar dat hoeft helemaal niet als je dit tweekleurige exemplaar draagt. Doordat de zijden van de jurk zwart zijn, heb je direct een slanker silhouet. Een illusion dress wordt dit type ook genoemd. Onderstaand exemplaar is te koop bij Marks & Spencer, hier shop je de jurk - ze hebben verschillende varianten - in de online winkel (voor maar € 36,95). 

2. Draag hoge hakken
En dan het liefst: hoge hakken die je voeten smaller doen lijken en die een spitse neus hebben, zoals dit prachtige exemplaar. Zo sla je twee fashion vliegen in één klap, je voeten zijn op deze manier nog mooier en je benen lijken slanker. Helemaal als je je hakken combineert met een mooie rok. Weet ook: vierkante neuzen en blokhakken geven je een gedrongener uiterlijk. 

3. Show 'van boven' wat huid
Doe als tv-kok Nigella Lawson: altijd goed is een top met een decolleté. Het is een heel simpele manier om je bovenlichaam langer te doen lijken. 

4. Houd je bij één kleur
Als je kiest voor een top en broek in dezelfde kleur, creëer je een onafgebroken verticale lijn, en daardoor lijk je langer en smaller. Zo simpel kan het zijn. Een groot kleurverschil tussen onder en boven, trekt alle aandacht namelijk naar je middel.

5. Gebruik een zelfbruiner
Hoe egaler je teint, hoe slanker je lijkt. Je kunt kiezen voor een spray tan of het zelf doen: hoe dan ook, het verbloemen van vlekjes, adertjes en striae zorgt voor een strakkere look.

6. Draag je sieraden strategisch
Hulde aan bling, want dat kan o zo handig zijn: lange kettingen geven lengte aan een korte nek en leiden de aandacht af van bredere heupen, iedereen zal zich focussen op het centrale deel van je lichaam. Grote oorbellen zeggen: kijk naar mijn gezicht (en niet naar mijn taille) en opvallende armbanden en dito ringen leiden de aandacht af van vollere armen.

7. Match schoenen en benen
Optisch langere benen krijg je door schoenen te dragen in dezelfde kleur als je panty (voor een feest) of in de kleur van die fijne maillot op een gewone winterse dag. In de zomer kun je hetzelfde trucje herhalen, maar dan met huidkleurige hakken.

8. Ken je maat
Het klinkt voor de hand liggend, maar vaak dragen vrouwen (en mannen) met een maatje meer toch nog stug die te kleine maat, terwijl je daardoor juist steviger oogt. Dit geldt ook voor ondergoed: lingerie die als gegoten zit, oogt prachtig.

9. Simpele jeans
Een jeans zonder toeters en bellen (zoals in het oog springende zakken, ritsen, etc) maakt slanker. Het meest flatterende silhouet van allemaal hebben het bootcut-model (dat iets wijder is vanaf de knieën tot de enkels) en het rechte model. 

Succes verzekerd!

Bron beeld Nigella Lawson: Hollandse Hoogte
 

 

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan