De opvallende mond is helemaal terug. Tijdens de modeshows van onder anderen Antonio Berardi, Vivienne Westwood and Carolina Herrera, schitterden de modellen met mooie rode statement lippen. En Maggie bewijst dat zo'n kleur wonderen kan doen voor je uitstraling. 

Van gloss naar glamour
Maggie, 59, stapte uit haar comfort zone en verruilde haar natuurlijke gloss een keer voor een levendige, trendy rode kleur. En wat blijkt? Het staat haar geweldig.

Voor-foto van Maggie met glossy lippen:

Nieuwe coupe, rode mond, en kijk eens wat een verschil:

Hoe kun je deze trend het beste toepassen als je veertig- of vijftig plus bent? Dit zeggen de experts:

Make-up coach Lina Cameron: "De juiste tint rood kun je vergelijken met een diamant: het licht je gezicht op. Als je niet weg bent van te veel glans en je lippen dan te opvallend vindt, probeer dan de matte variant. Dat flatteert de rijpere huid." Lina adviseert om kleuren te mixen, het liefst twee tinten van hetzelfde merk. Bijvoorbeeld de mooie Bourjois Red Velvet 08 Grand Cru (zie foto onder) en 05 Olé Flamingo. Klik op de roze link om alle acht tinten te bekijken. 

Ook goed om te weten, dit advies van visagist Cassie Lomas: "Een mooie rode mond zorgt meteen voor een glamorous uitstraling. Maar houd de rest van je make-up wel naturel." Wil je dat de kleur extra lang blijft zitten, breng de lipstick dan aan met een lip-penseel, dep met een tissue de overtollige kleur eraf en breng vervolgens nog een laagje lipstick aan. Klaar!

Lees ook: Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat

Make-up expert Lynsey Alexander tipt: "Experimenteer een beetje voordat je de kleur kiest die het best bij je past. Tomatenrood is meestal geschikt voor warmere huidtypes, terwijl een roze huid perfect uitkomt bij roodtinten met een blauwe basis." 

Onze lovely lipstick top 3:

Dolce Matte Lipstick (Dolce & Gabbana, in 5 tinten, € 36,95 bij Harrods)

Clinique Pop Glaze Sheer Lip Colour + Primer (Clinique, in 6 tinten, € 20,25 bij Ici Paris XL)


Burberry Lip and Cheek Bloom (Burberry, in 6 tinten, € 29,- bij Douglas)

 

Bron make-over: Daily Mail
 

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!