De opvallende mond is helemaal terug. Tijdens de modeshows van onder anderen Antonio Berardi, Vivienne Westwood and Carolina Herrera, schitterden de modellen met mooie rode statement lippen. En Maggie bewijst dat zo'n kleur wonderen kan doen voor je uitstraling. 

Van gloss naar glamour
Maggie, 59, stapte uit haar comfort zone en verruilde haar natuurlijke gloss een keer voor een levendige, trendy rode kleur. En wat blijkt? Het staat haar geweldig.

Voor-foto van Maggie met glossy lippen:

Nieuwe coupe, rode mond, en kijk eens wat een verschil:

Hoe kun je deze trend het beste toepassen als je veertig- of vijftig plus bent? Dit zeggen de experts:

Make-up coach Lina Cameron: "De juiste tint rood kun je vergelijken met een diamant: het licht je gezicht op. Als je niet weg bent van te veel glans en je lippen dan te opvallend vindt, probeer dan de matte variant. Dat flatteert de rijpere huid." Lina adviseert om kleuren te mixen, het liefst twee tinten van hetzelfde merk. Bijvoorbeeld de mooie Bourjois Red Velvet 08 Grand Cru (zie foto onder) en 05 Olé Flamingo. Klik op de roze link om alle acht tinten te bekijken. 

Ook goed om te weten, dit advies van visagist Cassie Lomas: "Een mooie rode mond zorgt meteen voor een glamorous uitstraling. Maar houd de rest van je make-up wel naturel." Wil je dat de kleur extra lang blijft zitten, breng de lipstick dan aan met een lip-penseel, dep met een tissue de overtollige kleur eraf en breng vervolgens nog een laagje lipstick aan. Klaar!

Lees ook: Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat

Make-up expert Lynsey Alexander tipt: "Experimenteer een beetje voordat je de kleur kiest die het best bij je past. Tomatenrood is meestal geschikt voor warmere huidtypes, terwijl een roze huid perfect uitkomt bij roodtinten met een blauwe basis." 

Onze lovely lipstick top 3:

Dolce Matte Lipstick (Dolce & Gabbana, in 5 tinten, € 36,95 bij Harrods)

Clinique Pop Glaze Sheer Lip Colour + Primer (Clinique, in 6 tinten, € 20,25 bij Ici Paris XL)

Burberry Lip and Cheek Bloom (Burberry, in 6 tinten, € 29,- bij Douglas)

 

Bron make-over: Daily Mail
 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest