Melania Trump mag model zijn geweest, voormalig first lady en mode icoon Jackie Onassis blijft qua schoonheid en eigen stijl met kop en schouders uitsteken boven al haar opvolgsters.

Een prachtige vrouw, chic en elegant, die exact de juiste keuzes maakte als het ging om uiterlijk en presentatie. Gedistingeerd en met klasse zette zij trends in, die vandaag de dag nog in onze mode zijn terug te zien. 

Haar schoonheidstips zijn tijdloos
Het is alweer meer dan 50 jaar geleden dat zij samen met John F. het Witte huis bestierde, maar haar favoriete schoonheidstips zijn tijdloos. Daarom acht bruikbare stijl-en verzorgingsadviezen, die Jackie hoog in het vaandel had staan. 

1. Gebruik Dode Zee modderzeep 
Dode Zee modder bevat tal van mineralen met een diep reinigende werking. Het droogt de huid niet uit, absorbeert vuil en oliën, onderdrukt jeuk en verwijdert dode huidcellen. Jackie’s voorkeur ging uit naar de ‘Dead Sea Mud soap’ van Erno Laszlo, rijk aan calcium, magnesium en kalium. De zeep heelt de huid en bevat fijne zoute korrels die de dode huidcellen makkelijk helpen verwijderen. 

2. Kies je eigen geur (en maak er je kenmerk van) 
Jacky’s vaste parfum was ‘Lovely Patchouli 55’, afkomstig van geurhuis Krigler. Een prachtige, sensuele, Franse geur, ontwikkeld in 1879, met noten van amber, bergamot, patchouli -uiteraard-, en leer. 

3. Flinke wenkbrauwen 
We kennen Brooke Shields uit ‘the blue lagoon’ nog wel met de enorme borstelige exemplaren boven haar ogen. Jacky was Brooke al jaren voor, met haar sterk aangezette wenkbrauwen. Strak en donker gemaakt met een mooi potlood, zoals dat van Anastasia Beverly Hills. Volgens perfectionist Jackie moesten de wenkbrauwen te allen tijde gestyled zijn, en voorzien van de juiste boog. Laat ze af en toe eens mooi bijwerken bij een wenkbrauwspecialist. 

Lees ook: Mode-icoon Iris Apfel: 95 jaar en populairder dan ooit

4. De shawl als stijltrend 
Heb je weinig tijd voor je haar of make-up? Of wil je gewoon eens iets anders proberen? Drapeer een mooie shawl om je hoofd (kies voor het perfecte Jacky O.-gevoel, een zijde variant van Hermès) en knoop hem onder de kin vast. 

5. Investeer in een rijke dagcrème 
Jacky was van nature prachtig, maar haar huid had, dankzij haar rookgewoonte, flink wat te lijden. Om er toch jong en fris uit te blijven zien, koos ze voor de rijke ‘Formula 3-9 Repair Cream’ van Erno Laszlo (dezelfde dr. Laszlo die ook veelvuldig geconsulteerd werd door rivale Marilyn Monroe). Deze sterk hydraterende crème kalmeert de huid en gaat schade tegen. Een effectief maar wel prijzige keuze, zoals het Jacky betaamt. Gelukkig bieden veel merken tegenwoordig ook economischer opties om de huid rijk mee te verzorgen. 

6. Investeer in lippenstift 
Ze was een natuurlijke schoonheid met weinig make-up, maar lippenstift was haar handelsmerk. Mooie rode of roze lippen, exact afgestemd op de kleuren van kleding, schoeisel en nagels. Probeer Chanels ‘Rouge Coco Lipstick, in Gabrielle’ eens, voor het perfecte Jackie-gevoel. 

7. Olie, een weldaad voor het haar 
Haar prachtige bruine haren waren beroemd, maar kwamen, zoals zoveel dingen, niet vanzelf. Van de zon en het vele föhnen kreeg het vaak een flinke optater. Stylist Peter Lamas adviseerde Jackie daarom haarolie, met name in de punten, voor een gezonde en stralende bos. Ze koos graag voor lavendelolie (zoals Christophe Robin Moisturizing Hair Oil) voor veerkracht en glans. 

8. Een puntje foundation 
De voormalig first lady hield niet van veel make up, maar kreeg - dankzij de vele zonne-uren die ze opdeed tijdens al haar strandvakanties in Zuid Europa en op Rode Island - wel last van pigmentvlekken in het gezicht. Dankzij Elizabeth Arden’s Flawless Finish Foundation wist ze die vervelende plekken op een zo natuurlijk mogelijke manier te bedekken. De foundation maakt de huid weer zacht en rustig en geeft je een frisse, gezonde uitstraling. 

Nu nog die grote zwarte zonnebril, een strak mantelpak en een flink parelsnoer et voilà…

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest