Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó leerde Edouard Vermeulen van Natan Máxima kennen

'Zes maanden later verloofde ze zich met Willem-Alexander.' Dat koningin Máxima graag kleding van Natan draagt is geen geheim, maar hoe kwam ze in contact met couturier Edouard Vermeulen? Ze blijkt al voor ze hem persoonlijk leerde kennen kleding van hem te dragen. Máxima in haar laatste maanden ...

Zó leerde Edouard Vermeulen van Natan Máxima kennen

'Zes maanden later verloofde ze zich met Willem-Alexander.'

Dat koningin Máxima graag kleding van Natan draagt is geen geheim, maar hoe kwam ze in contact met couturier Edouard Vermeulen? Ze blijkt al voor ze hem persoonlijk leerde kennen kleding van hem te dragen.

Máxima in haar laatste maanden in NY, vlak voor ze naar Brussel verhuisde

"We kenden elkaar al lang," zegt Vermeulen in De Morgen. "Máxima woonde vóór haar verloving in Brussel, waar ze stage liep bij een bank. Op een vernissage liep ik haar tegen het lijf. Ik zag dat ze een jurkje van mij droeg. We raakten met elkaar in gesprek, en zes maanden later bleek ze zich met Willem-Alexander te hebben verloofd."

Inmiddels komt HM al meer dan twintig jaar en 42 collecties bij hem over de vloer. "We vieren weleens een verjaardag samen. Ik ben bij haar familie op vakantie in Griekenland geweest. Koningin Beatrix heeft hier pasbeurten bijgewoond. Ik mag zeggen dat er een hechte vriendschap met de Oranjes is ontstaan."

Máxima on the road op weg naar Brussel, lekker bellend en zingend

Sinds Máxima met motorpech ter hoogte van Antwerpen langs de snelweg stond, weten we dat ze in haar eentje in Brussel komt shoppen.

Vermeulen: "Daar hield ze wel van, zonder chauffeur of bodyguard naar Brussel komen, helemaal incognito. Zo onderhield ze haar rijvaardigheid, zei ze. 'En ik kan luisteren naar de muziek die ik wil en telefoneren met wie ik wil.'

Omdat ook koningin Mathilde een zeer trouwe klant is, let hij er wel een beetje op dat hun keuze niet teveel op elkaar lijken, al hoeft hij daar niet erg veel moeite voor te doen."

"Het zijn twee verschillende koninginnen, elk met hun eigen uitstraling. Máxima is een vrouw van het zuiden, Mathilde van het noorden. Hun kleuren zijn anders, hun pasvormen ook. Als het gevaar voor gelijkaardige kleding dreigt, zeg ik dat ook.”

Mathilde en Máxima hebben ooit ongeveer hetzelfde aangehad in elkaars bijzijn. Vermeulen: "Een moeilijk moment: het motief was hetzelfde, gelukkig droegen ze een andere kleur."

Ligt u daar wakker van? Vermeulen: "Ik lig van weinig wakker." Heerlijke man!

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in