Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

WA ontmoet onze andere koning... onze tenniskoning

Iets met graffiti, grote rode ballen en de Krajiceks in Den Haag. Koning Willem-Alexander ging vandaag op zijn allerlaatste bezoek buiten het paleis voor de zomervakantie aanvangt. Hij was in Den Haag aanwezig bij de viering van het 25-jarig jubileum van de Krajicek Foundation. Met natúúrlijk die...

WA ontmoet onze andere koning... onze tenniskoning

Iets met graffiti, grote rode ballen en de Krajiceks in Den Haag.

Koning Willem-Alexander ging vandaag op zijn allerlaatste bezoek buiten het paleis voor de zomervakantie aanvangt. Hij was in Den Haag aanwezig bij de viering van het 25-jarig jubileum van de Krajicek Foundation.

Met natúúrlijk die andere koning er ook bij, Richard Krajicek. O, en Daphne was ook gezellig present!

De stichting is verantwoordelijk voor 127 Krajicek Playgrounds in aandachtswijken, waarmee jongeren wordt gemotiveerd om, heel gezond, regelmatig te bewegen.

Willem-Alexander kreeg een rondleiding over een van de nieuwe playgrounds en sprak met jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs wekelijks activiteiten organiseren op zo'n playground. Er werd getennist natuurlijk, maar er is ook een voetbal- en een basketbalveld.

Graffiti hoorde voor eens óók bij het koninklijke leven. Krajicek vindt er het zijne van.

Richard Krajicek startte zijn stichting met tennisvelden op schoolpleinen. Inmiddels zijn er 127 Krajicek Playgrounds verspreid over het hele land waar dagelijks meer dan 5500 kinderen en jongeren gebruik van maken. De speelvelden vormen een veilige plek dicht bij huis waar kinderen onder begeleiding onbezorgd kunnen sporten en spelen.

De stichting heeft daarnaast ruim 2.500 studiebeurzen uitgereikt aan jongeren in het Krajicek Scholarshipprogramma. De Krajicek Foundation organiseert al tien jaar de Koningsspelen, samen met andere partijen.

Een heerlijke koninklijke meeting, zo vlak voor de vakantie. Jammer dat de koninginnen er niet ook allebei bij waren, die hadden we graag samen gezien.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in