Maar het is nóg een indrukwekkend kledingbudget.

Kate, de hertogin van Cambridge, gaf dit jaar € 58.250 uit aan nieuwe kleding, volgens de Daily Mail. Dat is een fors bedrag, maar toch iets minder dan de helft van het bedrag dat ze in 2020 spendeerde aan kleding: 112.000 euro.

Opvallend is dat ze in 2020, net als de meeste mensen, vooral thuis achter de zoom zat en in 2021 weer veel vaker live op pad was en dus meer nodig had dan een leuke top. Maar misschien al in 2020 gekocht? 

Article continues after the ad

Kate bracht de kosten terug door meer dan anders te recyclen, slechts op vier gelegenheden droeg ze een heel nieuwe look, zoals deze Alessandra Rich à € 1865...

...en deze coatdress van Catherine Walker (€ 3575). Het hielp dat er dit jaar geen grootste royal tours en staatsbezoeken waren waarvoor ze moest uitpakken.

Haar duurste aanschaf was de Jenny Packham waarmee ze naar de No Time To Die première ging: € 4770.

Kate krijgt voor 'werkgerelateerde uitgaven' een kledingtoelage van haar schoonvader prins Charles, die dat financiert uit de opbrengst van het hertogdom van Cornwall. Gratis kleding krijgt ze niet, wel krijgt ze als trouwe klant van sommige labels vaak een beetje korting.   

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in