Mette-Marit opende de Frankfurter Buchmesse.
Mette-Marit opende de Frankfurter Buchmesse.

We praten je even helemaal bij, ook over Mathilde en MT! 

Met twee (eigenlijk drie) staatsbezoeken was er deze week zoveel royaltynieuws dat niet alles uitgebreid aan bod kon komen. Daarom nog even een overzichtje van wat er buiten India (de Oranjes) en Pakistan (de Cambridge'jes) is gebeurd.

Denemarken

Article continues after the ad

Prins Christian van Denemarken, de oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, werd 14 jaar. Zijn moeder maakte deze foto, Christian is gek op tennis.

Zijn moeder, kroonprinses Mary, ontving Farzana uit Bangladesh op Amaliënborg. Farzana maakt zich in haar eigen land sterk voor onderwijs voor meisjes en het tegengaan van kindhuwelijken. Misschien moet Mary eens gaan praten met prinses Mabel?

België

Koningin Mathilde pakte al leuk uit voor het staatsdiner tijdens het bezoek aan Luxemburg, maar ook de contraprestatie - een galaconcert van de Belgen - mocht er zijn. Groothertogin Maria Teresa sloeg deze avond over (naar verluidt vanwege een 'hoofdpijntje'), maar kroonprinses Stéphanie compenseerde de afwezigheid ruimschoots in een prachtige jurk: shocking pink staat haar geweldig! 

Noorwegen

Kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn vrouw, Royal Boekenliefhebber Mette-Marit waren in Frankfurt, waar de kroonprinses de Frankfurter Buchmesse opende met een gedicht en een klap van een hamer. 

Zweden

In Zweden hadden prins Daniel en kroonprinses Victoria - die dit filmpje maakte - pret om hun zoontje, prins Oscar. De jonge milieuridder roept 'geen plastic in de natuur!' en heeft zijn vader goed afgericht: die raapt het op, terwijl de jongeman door-racet.

Het lijkt erop dat Vic haar plastic persoonlijk naar de afvalbeheerder heeft gebracht, om het passend te recyclen.

 

Koningin Silvia van Zweden zat in Libanon voor Mentor Arabia, een programma waar ze al 25 jaar bij betrokken is en dat vooral om het drugsvrij houden van jonge mensen draait. 

Er was ook nog een diner met de premier waarvoor ze dit beeldje in crème en goud had uitgekozen. 

Silvia had ook nog tijd voor wat bezienswaardigheden...

...en een boottochtje door een grot.

Thailand 

Prinses Sirivannavari van Thailand dofte zich prachtig op voor een officiële royal gelegenheid. Ze vergat even erbij te zeggen welke...

...maar vermoedelijk betrof het de herdenking van de verjaardag van haar opa, koning Bhumibol. 

Daarvoor was ook koning Vajiralongkorn weer even in Thailand, met zijn officiële koningin Suthida (zijn meest recente bijvrouw bleef even uit beeld). Ze doopten samen een schip...

...openden een museum ter ere van Bhumibol...

...en hamerden een audiëntie af (het ziet er toch wat ongemakkelijk uit, met de rest van het gezelschap op de grond).

Engeland

Prins Harry schoot aandoenlijk vol tijdens een toespraak waarbij zijn zoontje Archie even ter sprake kwam.

Camilla, de hertogin van Cornwall, reikte in Clarence House de Booker Prize uit aan de winnaars die hem dit jaar deelden: links Bernardine Evaristo en rechts Margaret Atwood.

Spanje 

Kroonprinses Leonor reisde met haar ouders koning Felipe, koningin Letizia en zus prinses Sofia naar Oviedovoor de Princess of Asturias awards ceremonie. Prinses van Asturias is traditioneel de titel van de Spaanse kroonprins(es). De Bourbonnetjes hadden zich beeldig op elkaar gestyled #mooiplaatje

De volgende dag waren er ook Asturias-zaken...

...en zat de kroonprinses met haar vader de prijsuitreiking voor. 

En in een trailer van de documentaire over de Sussex'jes in Zuid-Afrika sprak hertogin Meghan voor het eerst over het effect dat alle negatieve publiciteit op haar had. 

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in