En hertogin Kate droeg een pak van Marks & Spencer.

Met inachtneming van zo'n beetje alle coronaprotocollen behalve thuisblijven, hebben prins William en hertogin Kate een werkbezoek gebracht aan een callcentrum van de ambulancedienst in Zuid-Londen, waar medewerkers veel corona-gerelateerde telefoontjes afhandelen.

Prins William prees het werk van de ambulancedienst die in zijn woorden "het allerbeste van ons land en onze samenleving vertegenwoordigt". Ook drong hij erop aan dat Britten hun verantwoordelijkheid nemen "om de meest kwetsbaren te beschermen" en daarom thuisblijven of onnodige contacten mijden om daarmee verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Article continues after the ad

Het stel schudde bij binnenkomst geen handen, maar wasten hun handen met antibacteriële gel en hielden afstand. Na afloop toonde William begrip voor de zorgen in het land en bij de hulpverleners "die samenwerken voor het algemeen welzijn." William: "Naast hun werk zijn ze - net als de rest van ons - bezorgd over hun familie, vrienden en geliefden. Ze hebben onze steun nodig, net zoals wij hen nodig hebben."

"Dat is de reden waarom Catherine en ik trots zijn dit bezoek te brengen, om onze persoonlijke dank, mede namens mijn grootmoeder en vader door te geven aan de medewerkers die dag en nacht werken om zorg en advies te geven aan de mensen die dit het meest nodig hebben. Het was ook geweldig om de mooie onlinetools te zien voor mensen met milde symptomen."

Gezien het nieuws is het misschien lichtzinnig om het over fashion te hebben, maar we doen het toch, want we kunnen allemaal ook wel een vrolijk nootje in de dag gebruiken, toch? Kate droeg een roze pak van Marks & Spencers met een dikke knipoog naar de uniformen van de NHS- verpleegkundigen.

Het pak kost omgerekend 171 euro. 

Foto's (c) Kensington Palace 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in