Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Team Cambridge en Team Sussex sluiten even de rijen

William, Harry, Catherine en Meghan voor het eerst sinds 2020 weer samen. De jubilaris liet zelf verstek gaan bij de dankdienst ter ere van haar 70-jarig regeringsjubileum in St. Paul's Cathedral. Koningin Elizabeth (96) ervoer 'wat ongemakken' na de drukke dag van gisteren, die bestond uit Troop...

Team Cambridge en Team Sussex sluiten even de rijen

William, Harry, Catherine en Meghan voor het eerst sinds 2020 weer samen.

De jubilaris liet zelf verstek gaan bij de dankdienst ter ere van haar 70-jarig regeringsjubileum in St. Paul's Cathedral. Koningin Elizabeth (96) ervoer 'wat ongemakken' na de drukke dag van gisteren, die bestond uit Trooping The Colour, een familielunch voor 70 mensen en 's avonds nog een baken ontsteken.

'Wat ongemakken' is royals voor: 'Ik barst van de pijn en trek het niet om mijlen te lopen in St Paul's en daar ruim een uur in de houding te gaan zitten.' Heel begrijpelijk en bovendien was de koninklijke familie ruim vertegenwoordigd om dank te zeggen voor de recordbreekster, die het een en ander thuis in Windsor Castle voor de tv volgde.

Kroonprins Charles was, geflankeerd door zijn vrouw Camilla, de hertogin van Cornwall, de officiële vertegenwoordiger van de Queen, met back-up van andere leden van de koninklijke familie. Camilla droeg een ivoorkeurige, geborduurde coat dress van Fiona Clare en een hoed van Phillip Treacy.

Charles schonk een kushandje aan Kate als begroeting.

Prins Andrew ontbrak vanwege een positieve coronatest na 'lichte klachten', wat ongetwijfeld een zucht van verlichting bij het PR-team van Buckingham Palace teweeg heeft gebracht – zijn aanwezigheid was een béétje een hoofdpijndossier.   

Wel aanwezig: prinses Anne in een mooie blauwgroene look. Ze was in het gezelschap van haar man, Tim Laurence. 

Alle ogen waren verder gericht op de hertog en hertogin van Cambridge...

...en de hertog en hertogin van Sussex. De verhoudingen tussen prins William en prins Harry zijn serieus bekoeld sinds de Sussexit en hoewel er recentelijk wel iets meer onderling contact is, blijft de breuk toch een verdrietige en gevoelige kwestie. Er viel geen onvertogen woord, maar er was, misschien ook door het draaiboek, nul contact. Hmm.

Kate was een visioen in lichtgeel van Emilia Wickstead met Gianvito Rossi pumps...

...met een hoed met pioenrozen van Philip Treacy...

...en oorbellen van koningin Elizabeth die ze 'permanent te leen' heeft.

De kapper had ook zijn best gedaan! De kleine Cambridge'jes waren thuisgebleven, zo'n dienst is een nog wel erg lange zit. Normaal gesproken is twaalf de minimale leeftijd om ze mee te nemen.

Hertogin Meghan droeg een mooie witte coatdress van Dior Couture met erbij haar Snowflake Snowstorm diamanten oorbellen. De pumps zijn eveneens van Dior en het geheel was zo neutraal als Zwitserland. 

De coatdress stond Meghan prachtig en leek rechtstreeks uit de inloopkast van Kate te komen: het is echt een soort royal uniform. Hoe dan ook: pláátje met een pelerine en heel geschikt voor de gelegenheid.

Het stel werd de kathedraal ingeleid.

Harry en Meghan zaten naast lady Sarah Chatto (dochter van prinses Margaret, lievelingsnichtje van de Queen) en prinsessen Beatrice en Eugenie van York met hun echtgenoten.  

En achter de Wessexjes en prins Richard. Sophie droeg een jurk van Suzannah Alessia in rose goud.

Er zal in de Britse pers vast 'much ado' zijn over het feit dat de Cambridge'jes en Sussexjes zo ver uit elkaar zaten, maar het 'seating plan' was gewoon volgens het protocol: royals die voor de Kroon werken zaten front row (en Louise en James zijn nog te jong om van hun ouders gescheiden te worden). 

In de kerk verder een rijke selecties aan (ex)premiers en First Ladies, maar ook vrijwilligers, mensen met essentiële beroepen en werknemers van defensie die hun leven wijden aan de samenleving. Meest opvallende look was die van Zara Tindall, de dochter van prinses Anne, in hot pink.

De dress coat is van Laura Green, de hoed van Juliette Botterill, het tasje van Aspinall.

Al was het een close match met de look van prinses Eugenie van York in de Amila van Emilia Wickstead...

...en Lady Frederick Windsor (je kent haar als actrice Sophie Winkleman).

Eugenie's oudere zus was beeldig in blauw van Beulah London, met een hoed van Juliette Botterill.

Ook aanwezig: prins en prinses Michael van Kent; HKH oogde wat broos door recente gezondheidsproblemen.

Na afloop leek Meghan beter in de wedstrijd te zitten dan Harry.

De royals die niet met auto waren gekomen, stapten op zijn Nederlands in de royal pendelbus. P&R was duidelijk bij Buckingham Palace.  

En totally of topic, maar we laten 'm toch even zien, omdat de montage zo goed is gedaan.

Vooruit, ook nog even deze, omdat ie zo hilarisch is. Team Elizabeth!

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in