Verveel je je? Tijd voor een royal teckelhoed.

Koningin Margrethe van Denemarken is iemand waarbij je denkt: 'Geef die vrouw een eigen tv-show', Tikje excentriek, zeer plichtbewust, heel creatief en bovendien dol op fröbelen - het is een wonderlijke combinatie. Voor kerst knutselt ze eigenhandig een complete adventskalender in elkaar en ook in roerige coronatijden weet ze nog wel iets om jou en eventuele kinderen aangenaam bezig te houden, kijk maar:

Zo heeft ze nog wel een paar leuke ideetjes voor Pasen...

Article continues after the ad

...en zet ze ook een-twee-drie-vier een hoedje van papier in elkaar. In plaats van een tiara een teckel op het hoofd, we zouden eraan kunnen wennen.

Margrethe is dol op het ras dat ongeveer net zo eigenwijs is als zijzelf, gaarne een ode aanvaart, alle regels van het protocol aan de kromme pootjes lapt en in dit geval op het vliegveld van Kopenhagen een eigen strookje gras heeft bij het koninklijke vliegtuig, voor nog een láátste plasje voor een vlucht.

Foto's (c) Det Danske Kongehuis, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in