Huh, een gezamenlijke verklaring van William en Harry?

De royal wonderen zijn de wereld nog niet uit! De gebroeders Wales hebben besloten hun brouille even op te schorten en zijn met een gezamenlijke verklaring gekomen. En wel over het langverwachte standbeeld van hun moeder, prinses Diana, dat eigenlijk dit jaar in de verzonken tuin bij Kensington Palace had moeten staan.

Article continues after the ad

Het maken van het beeld heeft wat vertraging opgelopen door de coronacrisis, maar er is nu toch een datum bekend waarop het onthuld zal worden: 1 juli 2021, wat de zestigste verjaardag van de 'People's Princess' zou zijn geweest. Niemand weer natuurlijk hoe ze er nu uit zou hebben gezien, al is dit verouderde portret uit 2017 best geloofwaardig. 

Het beeld van Diana is een grote wens van de twee broers, die naar eigen zeggen "haar positieve invloed op Groot-Brittannië en de wereld" willen herdenken met een permanent standbeeld.

Prinses Diana overleed op 31 augustus 1997 op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk in Parijs. William en Harry waren toen respectievelijk 15 en 12 jaar oud.

Hoe het standbeeld eruit gaat zien, is nog een verrassing. Het is gemaakt door Ian Rank-Broadley, wiens portret van de Queen op alle Britse munten staat (hier wat andere voorbeelden van zijn werk, de danseres is Josephine Baker), dus dat schept enig vertrouwen...

... gezien het feit dat eerdere beelden van de prinses als… interessant kunnen worden omschreven.

Het bekendste is dat van de prinses en Dodi al Fayed, dat de vader van Dodi in Harrods liet plaatsen. 

De nieuwe eigenaar heeft het in 2018 laten verwijderen en teruggegeven aan de vader van Dodi. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in