Daar sta je dan, met je goeie gedrag en uitgebreide voorbereidingen, wordt je hele speech geschrapt. Maar Sigrid Kaag, een van Nouveau's favoriete powervrouwen, reageerde uiteraard diplomatiek op deze misser gisteren.

Wat was er aan de hand? Sigrid Kaag zou de slotspeech houden op het grote Amerikaanse ondernemerscongres dat Nederland mede had georganiseerd. Maar na een panelgesprek met de Amerikaanse presidentsdochter Ivanka Trump, werd de top ineens afgesloten door de Amerikaanse onderminister. Handgebaren van Kaag en haar ambtenaren vanaf de eerste rij hielpen niks, hij zette er gewoon een punt achter. Niet met opzet trouwens, maar een blunder was het natuurlijk wel. 

Article continues after the ad

Op het strand

Gelukkig had het team van Kaag haar verhaal toen al gemaild naar de pers en was er nog gelegenheid om de slotspeech op een receptie op het strand te houden. De D66-bewindsvrouw bedankte de Amerikaanse co-hosts bedanken ‘dat we samen deze fantastische weg hebben afgelegd’. 

Vrouwen in de schijnwerpers

Op dit foutje na vond Kaag de Global Entrepreneurship Summit (GES) een succes: 'Dit was Dutch branding, we hebben de kennis en kunde van Nederland kunnen etaleren.’ Vrouwen stonden daarbij in de schijnwerpers: 'De economie doet het beter als vrouwen meedoen. Het is een prioriteit voor de Amerikaanse regering, Ivanka Trump is daar leidend in, en dat is ook het speerpunt van het kabinet.’

Bij Willem-Alexander en Máxima

Ivanka Trump had op deze slotdag een ontmoeting met prins Constantijn, in zijn hoedanigheid als ambassadeur voor StartupDelta. Daarna ging ze naar Huis ten Bosch voor een privéontmoeting met Willem-Alexander en Máxima. Het koningspaar sprak met haar over economische versterking van vrouwen, een onderwerp waarmee zowel koningin Máxima als de Amerikaanse presidentsdochter zich intensief bezighoudt.

Bron: AD

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in