Zit je met de hitte liever binnen? Op Netflix is heel wat leuks te vinden, voor de royalty-liefhebber. En met ons lijstje hoef je niet eens zelf het zoekwerk te doen.

Te warm om buiten te zitten, te bewegen en na te denken? Vlei je neer in de dichtstbijzijnde koele (ahum) kamer, slinger Netflix aan en zoek naar deze royal-docu's en series voor úren binnenpret. 

Article continues after the ad

1. The Crown

Een inkopper natuurlijk, maar later dit jaar gaat dan eindelijk seizoen drie in première, en dat maakt dit tot het perfecte moment voor een opfrisser. Heb je The Crown nog helemaal niet gezien? Haast je!

2. Diana: In Her Own Words

Documentaire die aan de hand van archiefbeelden en privéopnamen een openhartig kijkje biedt in het leven van Diana als prinses.

3. The Last Czars

Een gedramatiseerde docuserie over de Romanovs. Nieuw op Netflix, en om te smullen.

4. Grace of Monaco

Nicole Kidman speelt Grace Kelly in haar tijd als Monegaskische prinses. Een plaatje.

5. Suits

Terug naar de dagen dat Meghan nog een actrice was. Ook lekker als je door wilt kijken, want er zijn al zes seizoenen beschikbaar (en de serie loopt, zonder Meghan uiteraard, nog steeds).

6. The Royal House of Windsor

Een zeer vermakelijk Windsor-geschiedenislesje, in zes delen.

7. Elizabeth

De met een Oscar bekroonde film over koningin Elizabeth I, met de fantastische Cate Blanchett in de hoofdrol.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in