Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Queen leest voor het eerst in 59 jaar de Britse Troonrede niet voor…

Engeland lijkt haar adem in te houden over haar gezondheid. Koningin Elizabeth (96) trok zich de afgelopen dagen al terug uit diverse activiteiten, maar dat ze morgen niet bij de State Opening of Parliament is, is wel even iets anders dan een Garden Party aan de familie overlaten. Haar 'mobilitei...

Queen leest voor het eerst in 59 jaar de Britse Troonrede niet voor…

Engeland lijkt haar adem in te houden over haar gezondheid.

Koningin Elizabeth (96) trok zich de afgelopen dagen al terug uit diverse activiteiten, maar dat ze morgen niet bij de State Opening of Parliament is, is wel even iets anders dan een Garden Party aan de familie overlaten. Haar 'mobiliteitsproblemen' laten het niet toe, zo luidt de verklaring van het hof. Ze nam de beslissing 'met tegenzin' in overleg met haar artsen.

Elizabeth en Philip in 2006

Kroonprins Charles (73) vervangt haar bij het voorlezen van de plannen van de Britse regering, de opening is een beetje te vergelijken met de Nederlandse Troonrede.

Elizabeth in 1999, de staatsopening is in recente jaren versoberd

Het is voor de eerste keer dat hij deze taak op zich zal nemen, wat ook wel eens leuk is voor iemand die al zijn hele leven in de wacht staat.

Elizabeth en haar zoon Charles in 2019

Hij zal niet op de troon zitten, maar op een zetel ernaast.

Prins William zal als beoogd troonopvolger zijn vader vergezellen. Hij is een Counsellor of State. Ook Charles' vrouw Camilla, de hertogin van Cornwall zal er zijn, niet in een officiële rol, maar om haar man te steunen. Het zal een sobere ceremonie zijn, verwacht nette pakken, geen pracht en praal. 

Elizabeth in 2021

Het is voor het eerst in 59 jaar dat de Queen de State Opening mist, de laatste keer was in 1963 toen ze zwanger was van prins Edward. Ook toen ze zwanger was van prins Andrew liet ze verstek gaan, dit wordt dus nog maar de 3de keer in haar 70-jarig regeringsbestaan. Het baart wel zorgen over de viering van haar Platinum Jubilee, die over een week of drie begint.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in