Koningin Elizabeth (92) heeft donderdag voor het eerst een bericht op Instagram geplaatst. Ze deed dat tijdens haar bezoek aan het Science Museum in Londen.

De Britse vorstin opende het nieuwe Smith Centre van het museum door met een druk op een schermknop een foto te delen op het Instagramaccount van @theRoyalFamily. De foto is een historisch kiekje, want hij laat een brief zien die in 1843 is geschreven aan de overgrootvader van de koningin, prins Albert.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

📽 Watch the moment Her Majesty The Queen posted on @theroyalfamily Instagram for the very first time.

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

Ondertekend met Elizabeth R

De vorstin leek het wel gepast om de Instagrampost te publiceren vanuit het Science Museum. Ze noemt het Londense museum 'een pleitbezorger van technologie, innovatie en inspiratiebron voor de volgende generatie uitvinders'. Leuk detail, de koningin ondertekende haar Instagrampost met Elizabeth R.

Digital Queen

Queen Elizabeth is al langer voorstander van digitale communicatiemiddelen. Zo verraste ze in 2014 iedereen door haar eerste tweet te versturen tijdens haar vorige bezoek aan het Science Museum. The Queen lanceerde met een soortgelijke actie in 1997 de eerste Britse monarchie-website. Ze verstuurde haar eerste e-mail in 1976, dit deed ze tijdens een bezoek aan een militaire basis.

Bronnen: BuzzR, Vorsten.nl
Beeld: AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in