Wordt het spanakopita of stifado?

Tatiana Blatnik is geboren in Venezuela, groeide op in Zwitserland en werkte als PR-vrouw voor Diane von Fürstenberg in New York. "Ik dacht dat dat mijn leven was," zegt ze. "Dat ik carrière zou maken en in Manhattan zou blijven."

Het liep anders: Tatiana leerde prins Nikolaos van Griekenland kennen, het derde kind van voormalig koning Constantine en zijn vrouw Anne-Marie. Nikolaos had het vertrouwde pad voor prinsen-zonder-land gevolgd in de financiële wereld, maar was niet echt happy als beursjongen.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tatiana Blatnik (@tatianablatnik) op

Het stel had lang verkering en kwam erachter dat ze eigenlijk heel andere dingen wilden doen. Er kwam een hondje, ze gingen hiken in plaats van vergaderen en zo ontstond er een heel ander toekomstbeeld voor de tortels.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tatiana Blatnik (@tatianablatnik) op

Na hun huwelijk in 2010 vestigden de Koninklijke Hoogheden zich dan ook in Griekenland, waar hij tegenwoordig werkt als fotograaf en zij er alles aan doet om gezond eten in het algemeen en de Griekse keuken in het bijzonder in het zonnetje te zetten.

Dat leidde tot haar prachtige kookboek A Taste Of Greece, Recipes, Cuisine & Culture, waarvan nu een nieuwe editie verkrijgbaar is.

My "Paxos" Salad, Recipe HRH Princess Tatiana, Portrait © HRH Prince Nikolaos, Photo © Antonios Mitsopoulos. All rights reserved.

Ze stelde het samen met Diana Farr Louis...

Zucchini Fritters with Tzatziki, Recipe Victoria Hislop, Photo © Antonios Mitsopoulos. All rights reserved.

... de recepten zijn gekozen in samenwerking met andere liefhebbers van Grieks eten...

Scrambled Eggs with Tomatoes, Recipe Tatiana Casiraghi, Photo © Antonios Mitsopoulos. All rights reserved.

... waaronder vriendin Tatiana Casiraghi, de schoondochter van prinses Caroline (ons kent ons!)

A Taste Of Greece, Recipes, Cuisine & Culture is uitgegeven door teNeues en kost € 19,90

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in