Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Madeleine wordt 40: een knalfeest, een luxeboot en een pretpark

Koningin Silvia zou zich hebben opgeworpen als partyplanner. Prinses Madeleine, haar man Chris O'Neill en hun drie kinderen waren begin deze week niet in Zweden voor de Nationale Dag. Ze wonen in Miami, niet bepaald om de hoek. Maar ze vlogen allemaal wél in voor een ander royalfeestje: haar veer...

Prinses Madeleine wordt 40: een knalfeest, een luxeboot en een pretpark

Koningin Silvia zou zich hebben opgeworpen als partyplanner.

Prinses Madeleine, haar man Chris O'Neill en hun drie kinderen waren begin deze week niet in Zweden voor de Nationale Dag. Ze wonen in Miami, niet bepaald om de hoek. Maar ze vlogen allemaal wél in voor een ander royalfeestje: haar veertigste verjaardag die vandaag en dit weekend groots gevierd wordt op Zweedse bodem en wateren.

De jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia blaast vandaag (vrijdag) 40 kaarsjes uit en dat laten haar ouders, zus Victoria en broer Carl Philip (laat staan al hun Zweedse vrienden) niet. ongemerkt voorbij gaan. 

Zweedse bronnen fluisteren al weken druk over de festiviteiten die koningin Silvia gepland heeft voor haar jongste, die met haar gezin van plan is de zomer in Zweden te slijten. Het grote feest wordt gevierd op een boot, net als de bruiloft van Madeleine en Chris acht jaar geleden.

Het feestweekend van de prinses begint met een boottocht langs Stockholm met luxe diner. Waarna het hele gezelschap zich meldt bij de toegangspoorten van het pretpark Gröna Lund voor een feestelijke voortzetting.

Er schijnt dit weekend ook nog een galadiner gehouden te worden op een van de Zweedse paleizen. Of hier ook buitenlandse royals bij aanwezig zijn, is niet bekend. De week erop is er een groot gala in Noorwegen voor de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra dat sowieso verschillende royals aantrekt, onder wie ons eigen koningspaar en prinses Amalia.

Beeld: Kungahuset/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in