Slepende ziekte én corona, de ziel…

Het zat prinses Claire van België niet mee, de laatste maanden. De echtgenote van prins Laurent werd getroffen door "een zware en slepende ziekte," zo zegt Laurent in Het Nieuwsblad. Daar kwam ook nog eens een coronabesmetting bij.

"Het is heel zwaar voor ons. Ik moet goed voor mijn vrouw zorgen nu," aldus een bezorgde Laurent (meestal is het andersom, dus lief dat hij eens iets terug kan doen). De combinatie van de twee aandoeningen zou levensbedreigend zijn geweest. "Het immuunsysteem van mijn vrouw is fel verzwakt." Maar het coronavirus werd inmiddels verslagen, en ook met de ziekte, die in een vroeg stadium werd ontdekt, lijkt het de goede richting uit te gaan. "De behandeling is voorbij, we moeten afwachten nu en hopen dat het goedkomt."

Article continues after the ad

Claire's ziekte zorgde voor een hoop extra stress, omdat de toelage van het gezin niet zou volstaan om de rekeningen te dekken. Het gezin mag naar eigen zeggen geen gebruik maken 'van het gezondheidssysteem voor terugbetalingen door een mutaliteit'.

Koning Filip (of beter gezegd: zijn staf, de Belgische royals zijn niet zo close met elkaar) schoot te hulp: "De medewerkers van mijn broer, de koning, hadden snel door in wat voor een schandalige situatie wij ons bevonden," zegt Laurent. "Zijn kabinet is ons dan te hulp geschoten. Ik wil de staf van de koning dan ook hartelijk bedanken, uit de grond van mijn hart."

Foto's (c) Brunopress, PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in