En er wordt gezoomd met overoma en -opa te Windsor.

Geen partijtje met vriendjes en vriendinnetjes, geen klassekroon op haar hoofd, maar prins William en hertogin Kate hebben al laten doorschemeren dat prinses Charlotte's vijfde verjaardag in familiekring gewoon wordt gevierd, met taart en zoomsessies met dierbaren. Blader even mee in het fotoalbum van Lottie, zoals ze en petit comité wordt genoemd.

2015

Article continues after the ad

Prinses Charlotte Elizabeth Diana van Cambridge is vierde in de lijn van de Britse troonopvolging en de eerste reserve van haar grote broer George.

2016

Eerste Royal Tour, naar Canada...

…waar mademoiselle al hele discussies bleek te kunnen voeren, over vestjes die wel dan wel niet aanmoesten (Kate vond van wel, Charlotte vond van niet).

De Royal Wuif bleek er toen al lekker in te zitten.

Het is volgens Charlotte geen Trooping The Colour geweest als je je onderbroek niet even hebt geflasht.

Kerst 2016: niemand die zo lekker judgy naar de pers kan kijken als Charlotte, die als dreumes steeds meer op de Queen ging lijken.   

2017

Berlijn, 2017 en het moment dat iedereen besefte dat Charlotte-met-haar-ruikertje de absolute mascotte van de Windsors was.

Wat Hare Koninklijke Hoogheid overigens niet weerhield van een briljante driftbui #peuterpuberteit.

2018

Zomer, polowedstrijd van papa, rondrennen op blote voeten met George op het terrein van de Beaufort Polo Club, gewapend met haar coole shades.

Het huwelijk van tante Eugenie was voor inmiddels zeer ervaren bruidsmeisje Charlotte een wat relaxter event dan het grootste huwelijk van oom Harry en tante Meghan eerder dat jaar.

Familiefoto in 2018, incluis de Sussex'jes.

2019

Sneak peek vanuit Buckingham Palace, of de koetsen en paarden met haar ouders er alweer aankomen tijdens Trooping the Colour.

Of het wat zachter kan, qua fly-over tijdens Trooping the Colour. Charlotte was inmiddels grote zus geworden, van prins Louis.

Lekker stout: niet zwaaien, maar tong uitsteken bij een zeilevent. Links oma Carole Middleton.

En dit was even later op het water, zó lekker sassy...

...en stoer is ze ook nog.    

Zomer 2019, William speelde weer eens polo, de Cambridge'jes picknickten rond de auto...

…en beraamden samen enig onheil. William omschrijft zijn kinderen als 'hardcore'. 

September 2019, eerste schooldag op Thomas's Battersea in Londen.

Kerst op Sandringham. Het was voor het eerst dat Charlotte met haar moeder dicht langs de 'wellwishers' liep en dit was een spontane actie van haar: een hug voor een mevrouw die slecht ter been was.

2020

De prinses klapte mét haar broertjes voor alle zorgmedewerkers #coronacrisis.

En ze gaat steeds meer op haar vader lijken. 

Hertogin Kate maakte ter ere van Charlotte's vijfde verjaardag wat foto's van haar...

...waarop ze helpt met pakketjes eten te maken voor geïsoleerde ouderen in de buurt (n een al wat ouder jurkje van Zara). Dit op initiatief van de staf van de Queen te Sandringham, de residentie van koningin Elizabeth, die vlakbij is.

De Cambridge's hadden zelf pasta gemaakt als bijdrage, William en Kate hebben tweeëneenhalf uur in de regen rondgereden om alles netjes te bezorgen...  

...tot aan de voordeur. Happy B'day, Lottie!

Foto's (c) Brunopress. HRH Catherine, Duchess of Cambridge

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in