En hij worstelt met rekenen op George's niveau.

Zoom heeft alweer een leuk inkijkje opgeleverd in het leven van prins William en zijn gezin. In That Peter Crouch podcast ging het vooral over het belang van aandacht voor mentale gezondheid, maar kwam ook het leven in relatieve zelfisolatie met drie kleine kinderen ter sprake.

William en Kate verblijven al sinds maart op Anmer Hall waar ze blijven tot in september de scholen weer begon. Tot de vakantie aanbrak, hoorde daar ook thuisonderwijs bij. William merkte eerder al grinnikend op dat hij 'hardcore' kinderen heeft.  Nu zei hij: "Ik ga niet liegen, ik vond het een hele beproeving om te proberen de kinderen tot enige mate van werk te zetten. Het zijn een paar heel interessante maanden geweest."

Article continues after the ad

"Thuisonderwijs heeft me vooral veel over mezelf geleerd," zegt William. "Dat ik een stuk minder geduldig ben dan ik dacht dat ik was, was wel de grootste eyeopener. En dat mijn vrouw supergeduldig is. Het komt er op neer dat we een goed team zijn. Ik kom binnen met de kinderen en probeer ze iets te laten doen en Catherine komt erbij als het allemaal in de soep loopt."

"Ik moet toegeven dat ik me een beetje geneer over mijn wiskundige kennis," zei William ook nog. "Ik kan het rekenwerk van George niet aan." Kate heeft eindexamen gedaan in wiskunde, William heeft zich er niet meer in verdiept sinds hij afzwaaide op Eton.

Foto's (c) Kensington Royal

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in