Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins Ludwig is verloofd met half Nederlandse Sophie-Alexandra!

Wedding Bells in Bim Bam Beieren.  Prins Ludwig van Beieren (40) heeft zijn tijd genomen, maar de Bavarian Bachelor is nu toch off the market. Eerder deze zomer deed hij Sophie-Alexandra Evekink (32) een aanzoek met een smaragden ring en 'ze zei ja.' Het stel heeft de zegen van Ludwigs vader prin...

Prins Ludwig is verloofd met half Nederlandse Sophie-Alexandra!

Wedding Bells in Bim Bam Beieren. 

Prins Ludwig van Beieren (40) heeft zijn tijd genomen, maar de Bavarian Bachelor is nu toch off the market. Eerder deze zomer deed hij Sophie-Alexandra Evekink (32) een aanzoek met een smaragden ring en 'ze zei ja.'

Het stel heeft de zegen van Ludwigs vader prins Luitpold die zegt: "Ludwig heeft een goede keuze gemaakt. Mijn aanstaande schoondochter is een zeer intelligente en goed opgeleide vrouw."

Ludwig is de achter-achterkleinzoon van de laatste koning van Beieren, Ludwig III.

Deze Ludwig III, hier met zijn vrouw, koningin Marie Therese van Oostenrijk-Este, regeerde maar kort, van 1913 tot 1918: toen WOI uitbrak was het snel gedaan met de monarchie en ontstond de Weimar Republiek. De huidige prins Ludwig is dus alleen prins in naam en vertegenwoordiger van de geschiedenis van de familie.

In het dagelijks leven is hij gewoon manager en opzichter van het land van de familie, die zetelt in Slot Nymphenburg. Ludwig studeerde daarnaast rechten en richtte Learning Lions op, een 'digital empowerment program' met leermogelijkheden voor jongvolwassenen in Kenia.

Daarnaast is hij als de derde van vijf kinderen en de enige zoon de stamhouder en zal ooit hoofd van het Huis van Beieren worden. Het huidige hoofd van de dynastie is Franz, de hertog van Beieren en een neef van Luitpold. Maar aangezien Franz en zijn jongere broer geen zonen hebben, gaat de lijn na Frans' dood over op Luitpold en daarna op Ludwig. Qua emancipatie valt er nog wel wat terrein te winnen in Beieren.  

© Prince Ludwig of Bavaria

En wie is de aanstaande prinses Sophie-Alexandra? Die is half Nederlands en half Canadees en studeert momenteel in Oxford, met een specialisatie in de rechten van slachtoffers van seksueel geweld in conflicten. Eerder werkte ze voor de Verenigde Naties en schreef ze over terrorisme en mensenhandel in Centraal en Oost-Europa. Een trouwdatum is er nog niet geprikt, maar afgaand op de verlovingsfoto's zal de bruiloft de nodige Beierse tradities eren.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in