Maar Buckingham Palace weet het niet zo zeker.

Het voelt a lifetime ago, maar het is nog geen jaar geleden dat prins Andrew bij BBC Newsnight dat catastrofale interview gaf over zijn banden met Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell. Daarna stapte hij vrijwillig uit zijn royal rol.

Maar al snel zoemde rond dat de prins zijn koninklijke taken niet voor eeuwig dacht neer te leggen. En na een jaar in de luwte, zou het moment nu dus al zijn aangebroken dat hij zijn retour wil maken in het royalleven.

Article continues after the ad

Buckingham Palace ontkent

Dat meldt althans de Britse krant The Sunday Times op basis van claims van ingewijden. "Hij is vastberaden om het koningshuis weer te gaan steunen en zijn publieke rol weer op te pakken", zeggen zij. Hij zou daarbij de steun van het koningshuis (lees: zijn moeder) hebben, al wordt dat door Buckingham Palace nog gewoon ontkend.

"Andrew is goed aan het nadenken over zijn toekomst en wat hij wil doen met zijn leven. Hij weet hoe er over hem gedacht wordt, maar hij voelt zich gesteund door zijn familie."

Favoriet

Of hij ook echt op hun steun kan rekenen, lijkt trouwens sterk de vraag. Hoewel koningin Elizabeth (van wie welbekend is dat Andrew haar favoriete kind is) haar zoon het beste gunt, zouden de banden met broer prins Charles voor eeuwig veranderd zijn en zou de kroonprins er alles aan doen zijn omstreden broer uit de spotlights te houden.

"Van zijn giftige reputatie komt hij nooit meer af", aldus een paleisbron. "Hoe hij dan denkt een publieke rol te hebben, is onbegrijpelijk."

Wordt vervolgd?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in