Wat een leesplezier, deze nieuwe biografie.

Een biografie over koningin Elizabeth werd nooit een dunnetje, maar Koningin Elizabeth II van Sally Bedell Smith is met recht een epos geworden. De duimendikke pageturner geeft een intiem inkijkje in het leven van de beroemdste vrouw op aarde, en verveelt geen moment.

De schrijfster, die onder andere werkt voor Vanity Fair en The New York Times én al eerder biografieën maakte over prins Charles en prinses Diana, baseerde haar boek op allerlei documenten en niet eerder gepubliceerde interviews met intimi die een heel intiem portret schetsen van de koningin. Waardoor je nu de kans krijgt om haar te leren kennen als nooit tevoren.

Article continues after the ad

Van haar contact met wereldleiders tot hoe ze achter de schermen met haar familie is, als de wereld eens niet meegluurt. Een bijzonder boek met een fijne timing: nu lekker lezen, en goed beslagen ten ijs als The Crown halverwege november terugkeert op Netflix.

Wij hebben iets te doen de komende weekenden. Koningin Elizabeth II is nu te bestellen in het Nederlands.

Beeld: Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in