Maar dat hield hij geheim.

Zo'n beetje tegelijk met de quarantaine van prins Charles lag ook prins William in de lappenmand. Ook hij zou in april corona gehad hebben, stellen bronnen. Het paleis weigert commentaar te geven, maar ontkent óók niet.

De prins zou tijdens een evenement tegen iemand verteld hebben 'dat er belangrijkere dingen speelden' en dat hij 'niet wilde dat mensen zich zorgen om hem maakten'. Zijn gezin zou buiten schot zijn gebleven.

Article continues after the ad

Flink last

Volgens bronnen van de Britse krant The Sun had de prins zelf wel flink last van het virus, maar werkte hij vanuit Anmer Hall in Norfolk wel gewoon door. Die vele videogesprekken die hij en Kate voerden? Veertien stuks zou hij er gedaan hebben terwijl hij ziek was. Onder andere met zorgmedewerkers.

In Groot-Brittannië wordt stevig gereageerd op de claims dat de troonopvolger COVID heeft gehad. Voornamelijk, zo stellen royal-watchers, omdat ze meermalen gevraagd hebben of William ook besmet was en steevast 'nee' verkocht kregen.

"Het paleis heeft dus gewoon gelogen", aldus royal reporter Robert Jobson. "En dat levert een vertrouwenscrisis op."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in